so far, so good!!!

Ja då va snart denna dagen oxå slut. Har varit en skön dag.
Har gjort mycket faktiskt. Bilen blev lagade efter många om och män. Men vi fixade det. jag och hjärtat tillsammans. Mest han, jag städade i garaget istället. såg verkligen ut som en soptipp rent ut sagt. Killar kan skita ner något fruktansvärt. En del mer än andra. Men nu är där rent och fint och i ordning igen.
Efter garaget åkte vi och skulle tvätta min bil, har fått rabatt på Q8, halva priset på valfri tvätt. Men det blev så lång kö när vi va inne och köpte tvätten så vi åkte hem till mamma och pappa istället.
Mamma va inne hos mormor, läget är sämre där tyvärr. Nu har läkarna sagt att hon inte får duscha ens för det är för stor ansträgning, stackare. Så mamma har fått hjälpa henne med det.

Jag stod för middagen idag och det blev pannbiff med brunsås och potatismos samt kokt blomkål. Det blev väldigt gott och det va fler som tyckte det oxå=) men som jag alltid säger..."Jag lagar bara god mat"

Älsklingen hade brottom iväg för att han skulle träffa sina arbetskamrater och köra gocart. När dom kört klart ringde hahn och sa att han inte vunnit men iaf hamnat på 4:e plats. Endast cheferna hade vunnit över honom så han va den bästa "arbetarn". Och det gick dom med på. Så på sätt och vis vann han.
Han är nu ute och gör stan osäker med Ogge, henke och Tomas. Körde dem in till stan och ska hämta dem sen vid tre. Ska försöka att inte somna. Inte helt omöjligt med tanke på hur mycket jag har gjort idag egentligen.

*Lång promenad med mamma och enzo, 1,5 timme.
* Lagat Bilen
* städat i gargate
* Lagat god middag till familjen
* Kört grabbarna in till stan...
Jag är rätt trött, men går jag och lägger mig får jag nog ställa klockan helt enkelt. Annars kan som stå där som fjånar i stan....Mohahahahahaha

Lördag förmiddag och promenad med mamma och enzo

Vaknade vid nio tiden. Körde hem till mamma med enzo och vi har varit ute och gått en jätte lång runda. I min takt. Bäst så så att det inte händer något. Kan inte gå för fort i heller pga fogarna. Ska sätta mig i soffan med vetekudden och en kopp te och vänta på att Micke ska komma. Han ville sova länge idag så därför körde jag tidigare till mamma.

Idag ska vi mecka bil. Måste laga bakvindrutetorkaren på min bil. Störigt att den inte fungerar. kan vara bra och se någonting ut bak oxå.=)

Micke ska iväg med sitt jobb ikbäll och köra go cart. jag har ingen aning om vad jag ska göra. Ska nog bara vara hemma och ta det lugnt. 

Blir nog e powernap sen oxå känner jag. 

v36+0 (v37) och bara 27 dagar kvar

Min graviditet - BF Fre 27 feb 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Lör 31 jan 2009.
Din graviditet startade Lör 24 maj 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 7 jun 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 253 av 280. (90,4%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 0 fulla dagar (v36+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 27 feb 2009
Du har 27 dagar kvar till förlossning.

Fredag, pizza och en massa massa mys=)

Ikväll är det mysfredag som gäller.
Jag och älsklingen har ätit mumsig pizza, vilket vi inte gjort på evigheter. Inte jag iaf. Det är fruktansvärt mäktigt, en halv pizza inte mer, annars kräker jag. Klockan är bara halv sex men det blir nog en film nu eller nått sen blir det äsngen tidigt för mig för jag är väldigt trött.
Får se vad älsklingen säger.

Du har 28 dagar kvar till förlossning.

Oj nu är det nere på 28 dagar. Tiden går alldeles för fort. Var tar dagarna och tiden vägen? För en liten stund sen va det 49 dagar kvar. Jag missade tiden mellan 49 dagar och 28 dagar.
På Måndag åker mamma och pappa till inien.
Dom ska vara borta i 16 dagar. Bebisen måste stanna i magen minst 19 dagar till. Och mormor måste stanna hos oss några år till iaf. Kanske därför tiden har försvunnit och nu har den hunnit i kapp.

28 dagar kvar. Jag är inte förbered mentalt alls på att inom dessa dagar så kommer det en lite flicka till oss. Men det kanske inte är meningen att man ska vara mentalt förbered. Vet nämligen fler som säger detsamma.

Helt ofattbart. Inom 28 dagar (förhoppningsvis) så kommer jag och Mikael vara "Mamma och Pappa". Om några år kommer vi höra en liten flicka säga "mamma kan jag få det" eller "mamma jag är fördig" eller "pappa, jag fick inte för mamma snäll får jag inte för dig?"

Oj så mycket som kommer hända så snabbt och på så kort tid=) Ett litet liv, en liten flicka=) Jag är så glad och förväntansfull=)

sjukhuset, och nagelbygg

Ja idag har det varit en minst sakt konstig dag. Steg upp väldigt tidigt, körde till mamma och åt lite frukost. Sen körde vi hem till mormor för att ta bort alla katten saker. Och även för att hämta katten för att åka och få honom att somna in. Tråkigt men sant. Mormor är så dålig nu så hon kommer inte att klara av att ta hand om honom på det sättet hon gjorde innan.
Efter blev det fika på mammas jobb.

Hämtade min syster på jobb och åkte upp till mormor på sjukhuset.
Jobbigt att se henne. Hon är så liten, kan inte andas knappt. Kan inte ens prata för då kan hon kvävas. Måste koncentrera sig på andningen fullt ut. Alla dessa slangar, de skrämmer mig. Tur att hon är på sjukhuset iaf så hon inte är hemma. Ska till henne i morgon oxå, får ringa först och se så hon orkar.

Efter besök hos mormor åkte vi och åt lite mat, blir hungrig av alla desse jobbiga stunder=(
Körde sen till klågerup och byggde mina naglar. Dom blev väldigt fina och jag är jätte nöjd. Tänkte att jag skulle fortsätta med att bygga nu när jag ska gå hemma. Behöver unna mig något trevligt...

Kvällen kom fort och nu sitter jag här. Är iaf hemma hos mamma, jobbigt att vara själv nu när allt e så osäkert med mormor.


det känns konstigt=(

Magen spänner och har sig, det känns jätte konstigt och oroligt där inne=( Fryser jättemycket, fryser fast jag har filt omkring mig.
Ingen positioner i soffan är bekvämma. Magen bara krampar=( det spänner=(
Ajaja vad det gör ont=(

En lugn kväll i soffan framför TV

Som vanligt är jag helt slut efter en dags shopping och fika=)
Blev "lunch" på systrar och bönor i Trelleborg med Fia. Te och en bagel med kyckling och bacon. Den va jättegod faktiskt.
Sen blev det en sväng om i affärerna. Hittade två alldeles perfekta tröjor till min runda kropp på Gina Tricot, och på rea dessutom. 149:- för två tröjor och två par trosor=) Jag är allt ekonomisk jag.
Gick en rund in på Vero Moda för att se om viktoria jobbade och det gjorde hon. Fia provade jeans och hittade ett par, samt en jättefint "skojta" som va vit. Jag själv handlade en sjal för att piffa upp mig lite. Känner mig så tråkig i mina kläder. Och det är ganske snyggt med en sjal ändå när jag tänker efter. Inget jag använder annars men nu får det ske en förändring. Kanske rent av blir en stil som jag trivs i=) Det är ju trots allt bara en sjal=)

Efter en massa spring i affärer så bestämmde vi oss för att äta en god kaka på Espresso House. Blev en hasselnöt och chokladmuffins och en massa vatten. Dricker oändliga mängder vatten för tillfälligt. Kanske är svaret på varför jag springer på toaletten så ofta oxå=) Men vatten måste man dricka och det finns inget godare än vatten när man är törstig.

Sen va dagen fulländad. En mysig dag med shopping och fika, två ggr till och med=)

Nu är jag hemma igen. har precis varit ute med hunden som nu litte och sussar gott på sin Harley Davidson Puff. Jag själv ska lägga mig på soffan. Vattnet står förberett, kuddarna är lagda så som jag vill ha dem, två under huvudet och en under benen och en bakom ryggen för stöd samt en under magen som stöd när jag ligger på sidan=) Många kuddar blir det.



sjalen som blev en av inhandlingarna idag

Fika idag=)

Idag ska jag till Sofia i trellerborg och gå och fika och titta på folk och bara njuta=)
Det va längesen jag gjorde det.
Och jag känner att det är dax av en dos fia med massa snack och mys=)
Först tänkte jag ta en sväng om med dammtrasan här hemma för här börjar bli vädigt dammigt och det känns i näsan.
Enzo är ute i trädgården och springer, älsklingen ligger och sover och ska få sova tills han ska gå upp....han behöver det.
Ska laga lite mat han kan ha med sig till jobb oxå. Falukorv och stuvade makaroner. Lätt och gott.
Nä klockan börjar rinna iväg. Ska man få någonting gjort så får jag göra det nu....


hej hej

Verkligheten kommer ikapp

Ja dagen blev inte riktigt som planerat. Den blev som den va planerad fram till vi va färdiga på föräldrarutbildningen.
En telefon ringde konstant undertiden. Tänkte att nä min kan det inte vara den har jag stängt av.
MEN det va min telefon som hade ringt.
Det va mamma som hade ringt flera gånger.
Trodde först att hon va otålig av att få åka till IKEA men så va inte fallet.

Mormor hade fått åka in akut till sjukhuset i natt.
Blev helt kall i kroppen och jätte rädd
Saken hör den till att min mormor är svårt lungsjuk.
Så jag åkte med micke till stan där han släppte av mig. Träffade upp mamma och vi lteade oss fram till mormor.
Usch hon såg verkligen inte alls ut till att må något vidare=(

Fick nycklar till hennes lägenhet så vi kunde åka dit för att mata katten och plocka ihop lite kläder. Stackars katten får vara ensam en natt till=(
Mormor ska ligga kvar på sjukhuset några dagar, så vi får hoppas att det blir lite bättre så att hon får åka hem..

Hon ringde i förrgår och jag svarade inte. tänk om jag svarat då kanske man kunde hjälpt till lite innan.
Hädan efter så ska jag svara var gång hon ringer. vet aldrig om det kan ha hänt något. Jag har dåligt samavete om samtidigt kom verkligheten ikapp mig. Din mormor är sjuk och behöver vår hjälp.
Mamma och pappa åker till Indien på måndag så det är jag och min syster som får ta och se till mormor lite extra när dom är borta. Jag är ändå bara hemma.

endast.......

32 dagar kvar.............=)

to do to day=)

Ja jag har bestämt mig för att jag ska ta min älskade bolltokiga vovve och köra in en runda till stan.
Behöver lite av civelisationen idag.
Tänkt köra ner till Hundrastbadet så enzo oxå får lite av den sociala biten.
 För som det äär nu så är det han och hans boll i trädgården.
Inte undra på att han blir bolltokig då.
Sen blir det en sväng inom Jägersro center för att inhandla en gardin som ska hänga innanför dörren så det minskar på draget därifrån.
Kanske se om jag hittar något till min man.
 Det är han värd.
Så som han har slitet med sin far och uterumsbygget i helgen.
Och fint som snus blev det måste jag säga.
Blommer ska inhandlas oxå.
Här ser såååååå tråkigt ut.


 Duktiga va dom det måste jag säga=)

Måndag och ny vecka

Ännu en lång vecka står framför mig.
Och jag ska ta det lugnt. Börjar bli tyngre och tyngre och ryggen värker attans=( Det ända som hjälper är ett varmt bad och sen bli insmord med tigerbalsam. Men det gör ont igen när man vaknar.

Lillapluttan har hicka i magen, känns så roligt=)

Idag sker inte så mycket. Ska tvätta bilen, fast egentligen fullstädigt onödigt när man bor såhär, den blir skitig direkt. Ska torka av den invändigt för den luktar bara gubbe.....Örk

Ska nog ta en kort promenad med vovven i skogen. Synd om honom att bara springa runt i trädgården hela tiden.
Middag hos mamma.
Sen är denna dagen slut.=)

Det blev en Volvo

Då blev man volvoägare från och med idag.
Det blev en 855 SE Röd=)
Jätte fin och går kanon bra.
Jag är väldigt nöjd.
Magen kurrar, så det är dax att laga lite kvällsmat.
Det blir spaghetti och köttfärsås...Älsklingen favorit.
Uterummet är nästintill klart.
Takpapp håller på att ta plats sen ska det vara städas=)
Så fint det blir.
Ska ta foto sen och lägga upp..


så här ser det ut! 33 dagar kvar

Min graviditet - BF Fre 27 feb 2009 Uträkning utgår från dagens datum: Sön 25 jan 2009.
Din graviditet startade Lör 24 maj 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 7 jun 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 247 av 280. (88,2%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 1 full dag (v35+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 27 feb 2009
Du har 33 dagar kvar till förlossning.

ny dag nya tag=)

Igår va här full ös hemma hos oss från klockan tolv på dagen till tolv på natten.
Här va folk konstant så jag va rätt trött när jag gick och la mig.
Har börjat vakna på nätterna och har svårt att somna om inte TV får stå igång en stund.
Sen somnar jag igen.
Men detta betyder att jag inte får den sömn jag behöver och så kommer det att vara en LÅNG tid framöver.
kanske bara kroppen som förbereder sig.
Kroppen det är en konstig manik=)

Igår åkte älsklingen, hans pappa och lillebror för att handla material till att bygga ett "uterum".
Kom tillbaka vid tolv ungefär.
Då kom min pappa oxå och bygget kunde komma igång. Jonas kom oxå och hjälpte till=)
"ju fler kockar destu sämre soppa".
Dom säger ju det men NÄ det gick bra iaf.


"Uterummet" börjar ta form






Jag lagade maten där inne, svärmor höll mig sällskap.
Sen hämtade jag min älskade mamma som kom och hjälpte mig med maten.
Det blev kalops och om jag får säga det själv så är jag brinjävlig på att laga kalops=)
Det blev helt underbart gott=)
Strax innan maten fick jag väldigt ont i magen.
Kändes som en blandning mellan träningsvärk, magknip och sammandragningar=(
AJAJ det gjorde jätte ont.
Fick lägga mig på soffa så fick mamma och svärmor fixa klart med middagen.
Alla va mätta och belåtna och hälften åkte hem. En eller två timmar senare började det välla in nytt folk.
Det vankades Pokerkväll. Så nu va huset full med människor igen=)
"Fritisgård N Lindholmen Välkommen"
Nä skämt och sido det är mysigt när dom kommer hem och roligt.


Idag blir det ännu en provkörning med en bil. Får verkligen hoppas att denna är som den ska och bra.. Måste för fan ha en bil annars blir jag "strandsatt" här ute i min kohage


lördag morgon. v35+0 (v36)

Godmorgon mina kära läsare.
Ingen roligt alls att vakna så här tidigt. Men det gjorde jag. Jätte trist väder ute, det som regnar här ute på landet. När jag öppnade ytterdörren kom där en skrikandes kissekatt som ville komma in. Dyngsur va han. sötnos. En hund som vill ut fortast möjligt. Tror ni att han sen vill komma in?! NEJ. så nu går han där ute i regnet och vägrar komma in. Får kolla med honom om en stund igen. I vanligt fall brukar han gå ute i trädgården och lulla i flera timmar.

Fler än jag och djuren som är vakna. Magen den står på alla håll och kanter och det rör sig väldans där inne=) Ebba är oxå vaken. Sparkar hårt och betsämt. Idag går jag in i Vecka 36 alltså veckan 35+0. Tiden går attans fort. och idag är det bara 34 dagar kvar.

Ska snart åka och kolla på en ny bil....hoppas att den är bra och fin

Ingen bil

Vi la in min bil på annons för ungefär två veckor sedan.
Trodde aldrig att den skulle bli såld.
Men idag fredagen den 23 Januari 2009 blev den såld.
Så nu helt plötsligt har jag ingen bil...
Måste ju ha en bil. ajaj
så I morgon ska jag försöka hitta mig en bil.
Blir nog en 855:a Volvo.
Där är bra utrymme i dom säger man.
Så mina vänner. hojta till om ni vet någon som har en fräsch och välhållen 855:a till salu som jag kan få köpa för en billig peng......

Lönen kom och den försvann igen

Det är så tråkigt.
Man får lön, sen ska man betala alla räkningar.
Huxflux så va den borta igen.
Har varit och stor handlat mat idag.
Kan vara skönt nu när det börjar närma sig att ha fyllt upp frysen och skefferiet så man slipper oroa sig över det.
Hon kan ju faktiskt dycka upp när som helst.

Blev en hel del inhandlat.
Även blöjor.
Har köpt hem Libero och Pampers.
Får testa oss fram. INte säkert pampers fungerar på henne.
Hon kanske vill ha Libero eller Huggies.
Så vi har köpt ett paket av varje så får vi så vad hon känner för vårt lilla prya.
Ikväll blir det tacos hemma hos oss. Mums.
Är inte speciellt hungrig nu och inte alls sugen på tacos, men grabbarna va sugna på det.
Lite får jag försöka äta iaf.

Trött som attans är jag oxå, ska nog vila en lite stund i soffan.
Ska köra in till svedala sen och visa bilen för några som vill titta på den. Och förhoppningsvis köpa den.
Skulle vara jätte bra för jag vill köpa ny bil NU. en större och bättre bil.
Kanske en volvo. Men vad för volvo vet jag inte. Det får min köra make avgöra för jag är ingen bilvetare...HAHA

Inbjudningarna är klara=)

Nu är det bara ett datum som fattas sen kan vi skicka ut dem=)
Dom skulle höra av sig ifrån kyrkan nästa vecka då vi har ett krav.
och det är vem som ska döpa Ebba och vem som ska Viga oss och det ska inte vara någon annan än Lars som är präst i svedala kyrka....

Onsag och bara 36 dagar KVAR

Vår alltiallo "vaktmästare" han är bra han.
Han fixar lite här och var.
Tar bort mögel snickrar skåp till mikron, tätar våra fönster och framför allt är han väldigt trevlig och bor nära=)
Så händer det något så är han här nästan på studs.

Han kommer tillbaka i morgon och ska göra klart det han inte hann idag=)

Jag tror nog att jag ska försöka spendera min tid hemma hos min mamma idag.
Behöver massage för jag har väldigt ont i min rygg.
Har ont från korsryggen och upp i nacken och det sätter sig på huvudet så jag har konstans huvudvärk.
Och jag vet att det är pga det onda i ryggen, har haft det tidigare.
Kan inte vara pga vätskebrist för så mycket vatten jag dricker förtillfälligt har jag nog aldrig förr drukit.
Är konstans törstig.
Får inte behålla vätska allt för länge eftersom lillfisen trycker på som attan på blåsan.
besöker toaletten minst en gång i timmen om inte mer.

Ja jag fortsätter att räkna ner dagarna och idag är det bara ynka 36 dagar kvar.
Ryser av lyckan som finns inombords.
skakar av all nervositet jag har inom mig.
Det är väldigt blandade känslor, många tårar.
Tårar av lycka, glädje och nervositet.

Men jag är väl inte omännsklig
Det hör till säger dom

Snickarn kommer idag

Inte den arga, han är snäll denna snickarn=)
Han ska snickra ett skåp till oss ovanför kylen till mikrovågsugnen.
Nu kommer den komma ännu högre upp så det får bli stolen för mig.
Drygt.
Eller så köper jag en pall på ikea tror jag bestämt.
Det är bra att ha när man e halv pygme som jag=)

Idag blir det ännu en lugn dag.
Är trött som pocker hela tiden tycker jag.
Vilade middag mitt på dagen igår, och det va väldigt skönt måste jag säga.
Har inte gjort det på hur länge som helst.
Sen ska jag gå igenom vad som behöver handlas hem i mat väg denna månaden.
Sånt som är bra att ha hemma som konserver och dylickt.
Blir så dyrt att gå och små handla på ICA hela tiden.
Så nä det är slut med småhandlandet för vår det.
Här ska sparas pengar för vi ska gifta oss och så småningom åka till thailand.

trött......och har en inre stress och nervositet

Är hemskt trött idag så jag tror bestämt att sängen kallar.
Kom precis på att vi måste ringa till pastorsexpeditionen för att boka en tid att bestämma datum för vårt bröllop och dopet.
Låter konstigt att kanske bestämma datum för ebbas dop men eftersom vi tänkt slå ihop dop och bröllop så måste det göras.
Annars går det inte att börja planera något.
Vill vara ute i god til med allt.
Ett par kompisar har redan ringt och berättat och bjudit oss till deras bröllop som ska hållas den 1/8.
Och mig veteligen så har vi nog tänkt att vi ska ha det tidigare än deras.
För ebba blir fyra månader i juni.
Så innan dess är det väl tänkt.

Ojoj vad det blev kris i huvudet på mig nu.
Men får tänka att jag har NÄSTA all tid i världen att sitta och pilla med sånt sen.


Bara 37 dagar kvar.....nervös som tusan

MALIN PORRE=) läs detta

Möhippa

Möhippa ska vara ett roligt tillfälle att ta avsked av sitt liv som ogift. Ofta hittar den blivande brudens kamrater på något roligt tema som man "festar" runt. En del av möhippan brukar vara att man "kidnappar" bruden och hon är ovetande inför vad som ska hända. Det är vanligt att möhippan kantas av bisarra upptåg. Den kommande bruden spökas ut i någon klädsel och får lätt berusad genomföra en del uppdrag. Uppdragens art varierar, men kan bestå i att sälja kyssar och kramar till främmande personer.
.
En möhippa ska vara rolig för all inblandade, även för den kommande bruden.

Inslag av förnedringen är inget som hör till en möhippa.

Möhippor är en tradition som förekommer även på andra håll världen, dock kan formen variera. I delar av Finland har man en tradition som liknar den Svenska mycket.

En möhippa bör vara några dagar innan bröllopet för att bruden ska kunna återhämta sig innan bröllopet. Ett tips för den blivande bruden är att förvarna sina arbetskollegor att hon kan komma och försvinna med kort varsel.
.
En oskriven regel är att den blivande brudgummen absolut inte får delta i möhippan. Annan manlig fägring kan dock


härlig stil mina djur ligger inne med=)

gibson i en skön ställning

Enzo ligger brevid och är helt utslagen=)

Enkel mall för budgeten till bröllopet

Enkel Mall för en
bröllopsbudget

Här finns en enkel mall som du kan använda för att själv göra en översiktlig bröllopsbudget. Det finns en mängd aktiviteter som saknas i listan och som naturligtvis kostar pengar. De tre kostnadsförslagen nedan baseras på att du bjuder 40 personer till ditt bröllop. Det finns mycket som det går att spara pengar på. Samtidigt så går det nästan att spendera hur mycket pengar som helst på ett bröllop.

Aktivitet70 000 kr
bröllop
110 000 kr
bröllop
160 000 kr
bröllop
Ditt bröllop
Blommor
Brudbukett + alla övriga
blomsterarrangemang
2 500 kr4 000 kr5 000 kr 1500kr
Brudens klädsel:
handskar,
hatt,
klänning,
slöja,
skor,
strumpor
underkläder
7 500 kr10 000 kr12 000 kr 2000kr
Brudgummens klädsel:
(frack,
kostym,
skjorta,
väst,
fluga,
slips,
strumpor,
skor)
3 000 kr5 000 kr7 500 kr 1000kr
Bröllopsfest:
Bröllopstårta
1 600 kr2 000 kr3 000 kr Bakar själv
1000kr
Bröllopsfest:
Dryck alkoholhaltig och
alkohol fri
4 000 kr6 000 kr8 000 kr 2000kr
Bröllopsfest:
Lokal
12 000 kr15 000 kr20 000 kr Hemma
Bröllopsfest:
Tre rätters middag
8 000 kr10 000 kr12 000 kr Kallskuret 4000kr
Bröllopsfest:
Musik
2 500 kr4 000 kr6 000 kr Ordnar själv musiken
Bröllopsfest:
Porslin,
Glas,
Sevetter,
dekorationer
1 000 kr2 500 kr6 000 kr 
Bröllopsresa: 10 000 kr20 000 kr30 000 kr ?! Thailand
Fotografering: 2 000 kr4 000 kr10 000 kr Vänner
Inbjudningskort och
tackkort:

samt porto:
900 kr1 800 kr3 000 kr Mail
Morgongåva: 1 000 kr3 000 kr5 000 kr 
Oförutsedda utgifter: 4 500 kr6 200 kr10 000 kr 3000kr
Ringar:
En alternativt två ringar
3 000 kr6 000 kr9 000 kr 2600kr
Transport
för bröllopsparet från kyrkan
till festen
1 000 kr1 500 kr2 000 kr 
Övernattning och Logi:
Bröllopsnatten för brudparet,
Övernattning för gäster
3 000 kr6 000 kr10 000 kr 
Övrig klädsel:
Klädsel för tärnor,
brudnäbbar, Marsalk
2 500 kr3 000 kr4 000 kr 1500kr



SUMMA:18600kr
Summa: 70 000 kr110 000 kr160 000 kr


Spartips till ditt bröllop

Spartips för ditt bröllop

Det går med några enkla knep att spara in mycket pengar på sitt bröllop. Nedan finns ett antal förslag på besparingar som du kan använda för att göra ditt bröllop billigare att genomföra. 

  1. Be om hjälp - Be släktingar och nära vänner att hjälpa till med bröllopet. Det är mer som ska ordnas än vad man först tror
  2. Blommor - Välj en mindre brudbukett. Bröllopsbuketten behöver inte vara stor för att vara vacker
  3. Blommor - Bind brudbuketten själv
  4. Blommor - Låt brudbuketten och tärnornas buketter fungera som vacker bordsdekoration under middagen
  5. Blommor - Plocka blommor själv till utsmyckning, dekoration och brudbukett
  6. Bröllopet - Bjud alla ni önskar till själva vigselakten, men endast de närmaste släktingarna/vännerna till bröllopsmiddagen
  7. Bröllopet - Ha ert bröllop på landet, även om ni bor i en storstad. Det mesta blir billigare utanför storstäderna
  8. Bröllopsfest - Anordna ett kuvertbröllop där gästerna själva betalar för sin mat och dryck (kuvert)
  9. Bröllopsfesten - Ha betalbar istället för fri bar. En positiv bieffekt är att det är mindre chans att någon blir överförfriskad
  10. Bröllopsfesten - Ha ingen efterrätt till middagen. Låt bröllopstårtan vara efterrätt
  11. Bröllopsfesten - Spela in festmusiken själv
  12. Bröllopsfesten - Duka borden med massor av värmeljus istället för dyra blomsterarrangemang
  13. Bröllopsfesten - Fråga vänner och bekanta om hjälp med serveringen på middagen
  14. Bröllopsfesten - Köp inte för mycket mat, tårta och dricka. Det är vanligt att man köper för mycket bröllopstårta, för mycket vin och för mycket alkohol till festen. Köp mindre tårta än det är gäster. Alla tar inte tårta. Köp ett billigare vin än ni tänkt er från början. Det ofta för mycket att planera med en vinflaska per person, speciellt om det också serveras andra alkoholhaltiga drycker. Beställ aldrig lite extra av något för att det är bra ha i fall att.
  15. Bröllopsfotograf - Låt någon kamrat/släkting som är fotointresserad ta bröllopsfotona
  16. Bröllopskläder - Hyr kläderna istället för att köpa dessa. Speciellt brudgummens kläder kan ni hyra. Män/killar brukar inte vara lika känslomässigt bundna vid sin bröllopsklädsel
  17. Bröllopskläder - Köp en begagnad bröllopsklänning. Titta på hemsidorna Tradera och Blocket. Det finns oftast ett stort antal bröllopsklänningar till salu. De flesta är i mycket bra skick och har endast används en gång. Du kan ganska lätt spara 5 000 kr på att köpa en begagnad bröllopsklänning. Tänk på att du måste kunna dansa i klänningen du köper.
  18. Bröllopskläder - Hyr din bröllopsklänning. Köp en vacker tiara som du kan ha kvar som minne av er stora dag
  19. Bröllopskläder - Köp bröllops kläderna på rea. Det går mode även i bröllopskläder. Det kanske känns okej att köpa en bröllopsklänning av föra årets snitt
  20. Bröllopskläder - Sy bröllops kläderna själv. Ge dig endast på att sy en bröllopsklänning om du vet att du klarar av det. En bröllopsklänning är svår att sy, du behöver vara en van sömmerska/skräddare för att få ett vacker resultat
  21. Bröllopskläder - Välj en enkel men elegant bröllops klänning. Förhöj med vackra accessoarer
  22. Bröllopskläder - Brudklänning: Om du har en begränsad summa att köpa bröllopsklänning för så ring alltid till den bröllopsbutik du tänkt besöka innan besöket och fråga om vilka prisnivåer de har på sin bröllopsklänningar. Gör du inte detta så är det lätt att du köper någon av de billigare klänningarna i butiken, trots att denna är dyra än du tänkt dig från början
  23. Bröllopsmiddagen - Gör maten själv med hjälp av familjen. En buffé blir billigare än en tre rätters middag
  24. .Bröllopsmiddagen - Handla alkoholen till festen utomlands
  25. Bröllopsmiddagen - Servera ett fint vin till maten och ett enklare senare under festen
  26. Bröllopsmiddagen - Servera italiensk buffé. Dekorera borden med ätbar dekoration som grissini , färsk basilika och gula och röda och tomater
  27. Bröllopsresa - Res på bröllopsresa när det är lågsäsong
  28. Bröllopsringar - Smält ner gamla guldsmycken som och be en guldsmed göra en ring av dessa
  29. Bröllopsringar - Välj en enkel vigselring som senare kan prydas med en eller flera stenar. Sätt i en sten på ettårsdagen eller en för varje barn ni får.
  30. Festlokal - Gift er och fira bröllopet på hemmaplan tex i den egna trädgården.
  31. Frisör - Gör dig vacker i håret på egen hand. Obs träna flera gånger innan er högtidsdag
  32. Frisör - Ta hjälp av en kamrat/släkting för att göra håruppsättningen.
  33. Transport - Be en god vän agera chaufför under den stora dagen.
  34. Transport - Låna någon kompis/släktings veteranbil istället för att hyra en limousin.
  35. Trycksaker - Göra inbjudningskort, festprogram själv. Om du har tillgång till en dator och en fin printer så kan du få till ett bra resultat.
  36. Anmäla spartips- Pruta på priset. Glöm bort att det nästan alltid går att pruta på priset när du köper något. Om leverantören inte går med på att sänka priset så ställ alltid frågan om vilka "billigare" alternativ leverantören kan erbjuda. Köper du mycket under lågsäsong så ökar möjligheten att få rabatt.
  37. Anmäla spartips - Se helheten! Se till att alltid ha koll på total kostnaden för ert bröllop. Om du har möjlighet så använd ett kalkylark och summera hela tiden alla kostnader. Du inser då att den totala kostnaden lätt springer iväg om flera poster ökar med några tusenlappar. Ha för vana att varje gång någon post går över budget så ska detta sparas in någon annanstans i bröllopsbudgeten.
  38. Anmäla spartips - Se upp för dolda kostnader. Det är mycket svårt att få med alla kostnader i bröllopskalkylen. Det kan tillkomma en mängd saker som du inte tänkt på, tex mat och dryck för bandet, parkeringsavgifter, städning, transporter, ersättning för porslin eller annat som gått sönder eller försvunnit, etc. Ha därför alltid en väl tilltagen reserv i budgeten för oförutsedda utgifter
  39. Anmäla spartips- Var välinformerad om vad allt kostar innan du börjat handla. Är man inte väl påläst så är det svårt att förstå hur mycket som ska betalas för att få till ett bröllop. Gör alltid en budget innan du börjar spendera dina pengar. Det är tillexempel inte så genomtänkt att köpa en dyr bröllopsklänning innan man fått "grepp" om vad allt annat som man vill ha till sitt bröllop kostar.
  40. Anmäla spartips - Spendera inga pengar på saker som du tror era gäster förväntar sig. Lägg bara ut pengar på sådant som ni vill ha på ert bröllop. Tror ni att vissa gäster vill ha en cigarr efter maten så får de ta med dessa själv osv.
  41. Anmäla spartips - Anmäla spartips: Ha alltid totalkoll på alla fakturor och på eran bröllopsbudget. Beställ aldrig något utan att först stämt av med budgeten. Se till att vara välorganiserade när det gäller ekonomin. Känner du att du inte klarar av att hålla i bröllopsbudgeten. Lägg ut arbetet på någon som du litar på.
  42. Anmäla spartips - Undvik att bli fartblind! När man lägger ner mycket tid och energi på något så kan man lätt tappa fotfästet över vad som är lagom. Vill du tillexempel ha en bröllopstårta som är något extra. Så är det lätt att efter några veckors planering så blir tårtan inte bara något extra utan sagolik och troligen mycket dyr.
  43. Anmäla spartips - Skriv ner hur du vill ha ditt bröllop. När du börjar din bröllopsplanering så skriv ner en vision hur du vill att ditt bröllop ska bli. Håll dig sedan till denna vision. När man lagt ner flera månaders planering och jobb på att ordna sitt bröllop så är det lätt att man ändrar sig på resans gång och förbereder ett helt annat bröllop än man tänkte sig från början. Det brukar inte bli enklare och billigare.
  44. Anmäla spartips - Det finns inget VM i bröllop! Om det fanns ett VM i bröllop så skulle du ändå inte vinna! Det finna alltid någon som är beredd att lägga mer pengar på sitt bröllop än vad du kan. Tävla därför inte med era bekanta om att bräcka deras bröllop. Du slösar bara bort era pengar. Se istället till att ert bröllop blir som ni vill ha det.

Gårdagens middag



Igår gjorde jag mig till extra för att laga någonting gott till min man. Jag som är glad för utlandskmat

Baka står på schemat

Nu är jag så där jätte uttråkad igen.
Städade just torrförrådet här hemma och insåg att oj vad mycket mjöl vi hade.....
haha så blir det när man inte har någon ordning och reda i sina skåp.
Så jag tror bestämt att jag ska baka en kaka.
En god kaka jag kan bjuda föräldrar och svärföräldrar på på lördag då de kommer och äter middag hos oss=)
Men hjälp jag har ingen fantasi och vet i tusingen vad jag är sugen på att baka.
Får inte vara något med jäst för att det har jag inget hemma
Så en enkel men en god kaka.
Ja får se vad geniknölarna bestämmer sig för.


Och det blir kladdkaka mina vänner hittade ett trevligt och lätt recept

1/2 dl vetemjöl
3dl socker
100g smör
5 msk Kakao
2ägg
1 tsk vanlijsocker
1 krm salt

Gräddas i ugnen på 175 grader i 25 minuter


Kladdkakan blev bra=)

allt var bra=)

Har varit på rutinkomtroll hos BM idag.
Allt kändes bra och hjärtat slog som det skulle.
Så vår lilla flicka mår bra där inne i magen.
Skönt att veta efter min hemska dröm jag hade i natt.

Hade varit hos BM och hon säger att något är fel och därför måste jag åka till trelleborg för att träffa en läkare. Kl 13.00
fick jag en tid. Och givetsvis missar jag denna tiden för att min mamma glömer köra mig till min bil och kör i stället till malmö.

Usch vad ledsen jag var när jag vaknade till och trodde att det va sant det som jag drömt.
Tror nog att jag pratade väldigt högt i sömnen också när jag drömde.
brukar göra det när jag drömmer något hemskt.

Efter kontrollen körde jag med min älskade hund till skogen och gick en lång promenad i det fina vädret som nu har blivit grått och trist.
Så jag ska faktiskt passa på att villa en stund för jag känner mig helt matt i kroppen.
får se om jag får plats i sängen.
En katt och En hund har nämligen tagit upp större delen av den=)

Pratade med min älskade vän Malin innan. Tack gumman känns skönt att veta att det verkligen inte bara jag som är så hemma. Jag är inte ensam. Vi är hemskt lika varandra. Skrämande. men jävligt skönt för du förstår. Som en syster är du till mig. men allra bästa vän. älskar dig


Lista


Vad blir ditt namn baklänges?
Eileme
Har du gjort en snöängel i år?
Nej och inte förra heller
Hur lång tid är det längsta du legat på sjukhus?
Har inte legat inlagd i hela mitt liv "peppar peppar ta i trä"
Platt eller lockigt hår?
Jag har lite platt och lite lockigt
Är du kär i någon?
ja upp över öronen
Vad gör du när det regnar?
försöker undvinka det
Har en dröm gått i uppfyllelse?
Ja, väntar mitt första barn med mannen i mitt liv
Vad har du för startsida på internet?
msn.se
Vem ringde du senast?
Mikael min blivande man
Tycker du att sengångare är söta?
NJA nä det tycker jag inte
Har du haft vattkoppor?
ja
Har du någon gång testat karate?
Aldrig karate men en massa annat trams
Vilken mobilringsignal?
Nickelback
Minimorötter eller pommes frites?
Det är gott vilketsom, men just nu pommes
Första sporten du gick på?
Ridning
vad längtar du efter mest just nu?
sommaren...och min man
När åt du senast en fiskbulle?
Ett halvår sen kanske
Vad drömde du inatt?
min förlossning
Vilken tv-serie är bäst?
One Three Hill
Kan du gå ner i spagat?
Absolut inte
Vad åt du senast?
Sorbetglass med kaktus och citronsmak och chokladsås
Vad är du mest rädd för i hela världen?
Många saker
Har du varit kär i en kändis?
Förälskad i BSB när jag va liten
Läser du på baksidan av mjölkpaketen?
ibland
Röd, grön, blå eller gul mjölk?
Blå
Vad har du för färg på ditt påslakan?
Blå, gul rött
vad ska du döpa dina barn till?
Det första lilla pyret som kommer ska Hetta Ebba Eva Ann Lundin
Sommar eller Vinter?
sommar
Bikini eller baddräkt?
bikini
Snyggaste läraren?
Ingen aning
Är du mörkrädd?
JA
Har du någon gång haft på dig ett par kallingar?
Ja
Riktig gran eller plastgran?
RIKTIG
Tänt eller släckt när du ska sova?
beror på
Godaste drickan till frukosten?
mjölk
Senaste lästa bok?
Så längesen sist så jag kommer inte ihåg
Vem kramade du senast?
Mamma
Älskar du att sjunga?
Nej inget för mig
Vill du bli president?
nej
Har du spelat kille i en teater?
Nä inte vad jag kan komma ihåg
Duscha eller bada?
bada
Kan du ditt mobilnr utantill?
Ja
Har du tråkigt?
Ja och är trött
Har du gråtit i skolan nån gång?
ja
Stockholm city, GP, Metro eller .SE?
Metro
Hur tar du dig till skolan?
Tog bussen
Har du någonsin sminkat dig som punkare?
nej
Använder du långkallingar?
Ibland om vädret säger så
Vilket land vill du åka till?
thailand
Vad var det senaste som fick dig att skratta?
Min man
Vad ska du göra NU?
Stänga datan och SOVA

tack=)

Tror nog att det är som ni alla säger det kommer gå jätte bra allt.
 allt kommer att blir helt underbart med tiden.
Men man måste låta det ta sin tid och inte skynda på saker.
 Då blir det bara pannkaka av allt.
Ännu en sak jag har att ta itu med.
Att låta saker få ta sin tid och inte skynda på. allt kan inte gå i hundranittio.
Sånt jag har tid att arbeta med nu när jag är hemma.

Är väldigt förnuftig och klok som säger till alla andra människorn i min omgivning om hur det kan vara bra att göra saker och vad som kan vara bra att tänka på.
Men när jag själv står där och är i samma situation så finns inte dessa råd i min närhet.
Mycket märkligt

men tack ändå ni som har läst och förhoppningsvis förstår vad jag menar

tisdag=föräldrarutbildning

idag har vi varit på föräldrarutbildning på MVC.
Tyckte inte att det va lika roligt och intressant som första gången.
Pratade om förlossningen, och ja jag blev skrämd.
jag är vättskrämd inför förlossningen.
Men jag vet att det kommer att gå bra.
Micke kommer att finnas vid min sida var sekund och han kommer vara en klippa.
En klippa jag kan luta mig mot.



Har precis avnjutigt en god middag som bestod av kötfärsås och pasta samt köttfärsfylld paprika. Gott gott

vilken syn

Vaknade sent idag oxå, behövde nog sova.
Upp ta på min morgonrocken för att sen släppa ut hunden i trädgården.
Måste givetvis gå och stänga grinden och ser då min katt,
som har varit inne katt sen bebis och nu börjat gå ut,
längst ner i trädgården.
Han ser mig och börjar springa med all världens fart.
 Han har en MUS i sin mun.
 Han springer mot den öppna ytterdörren.
 Han vill in för att visa upp sin mus för oss, visa att han är duktigt.......
Men NEJ... I
ngen mus i mitt hus.
Äckligt.
och till råga på allt har han gnagat av huvudet på musen.
Vilken syn
Vilken början på morgonen.

Idag bjuder dagen på en hel del faktiskt.
Tänkte försöka mig på tvättberget som uppkommit i källare
Dammsugas och torka golven ska här göras
Jag måste duscha
Ta en promenad med min älskade hund i skogen
Sen är det dax för ännu en föräldrarträff/-utbildning idag.

Allt detta hade jag tänkt hinna med innan halv två. Hur det nu ska gå till återstår att se, Något blir lidande iaf.


vecka 34+2.....39 ynka dagar kvar

Nu är det verkligen inte långtid kvar.
Jag räknar dagarna, timmarna, minuterna och sekunderna.
Nedräkningen har börjat och JA jag är fruktansvärt nervös.
Så nervös att nätterna blir längre än vad de egentligen är.
Snart kommer hon snart snart snart ja vilken sekund som helst.
Dagarna kommer bara springa förbi fast att jag har så fruktansvärt träkigt här hemma.
39 dagar till BF.
39 ynka dagar sen kommer jag vara mamma, mikael pappa.
Vi föräldrar.
helt ofattbart.
Lyckan finns där inne, långt inne.
Men all nervositet och alla spänningar hindrar den från att komma fram.
SNART.







Min graviditet - BF Fre 27 feb 2009
Uträkning utgår från dagens datum: Mån 19 jan 2009.
Din graviditet startade Lör 24 maj 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Lör 7 jun 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 241 av 280. (86,1%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 2 fulla dagar (v34+2).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 27 feb 2009
Du har 39 dagar kvar till förlossning.


tankar och lite till

Satt och tänkte påväg till haglösa innan hur nervös jag är inför min förlossning.
inför att där verkligen är en bebis som snart kommer till oss med en väldig fart.
Går och drar i mina tankar så fort jag inte har något att göra.
Tankarna bara far runt som en virvelvind i mitt huvud.
Blir jag en bra mamma?
Hur kommer jag reagera?
Vem ska ta hand om hemmet när jag tar hand om ett litet spädbarn?
Kommer han att göra saker och ring självmant från och med nu?
eller måste jag fortsätta be?

Att släppa all denna kontrollen kommer att bli jätte jobbigt för mig, som sagt jag är en person med ett väldigt kontrollbehov vilket jag är fullt medveten om. Detta ställer till många problem för mig själv.

Som exempel idag. Va jätte trött när jag vaknade och jag vaknade ovanligt sent faktiskt. kl 10.00 slog jag upp ögonoen. Gick och duscha för att sen äta frukost och bara ser hur där liggar saker överallt. Tänkte det tar jag sen ska först sätta mig ner och vila en stund i soffan. Micke vaknar, han stiger upp efter en halvtimme, klär på sig, bortar sina tänder. Och sen går han till datorn. VARFÖR kunde han inte bäddat sängen, tömt diskmaskinen??? VARFÖR....är andra män likdana eller är det bara min som inte ser sig omkring????Så med stora bestämmda och arga steg gick jag in i sovrummet, bäddade sängen höljutt, plockade ur diskmaskinen. Vi hade då inte sagt ett ljud till varandra.Sen blev det för mycket så jag sa jag ska köra till stan med enzo. Sen sprutade tårarna.........Vad gör jag som är fel. Skulle jag låtit det vara för att veta att jag kommer hem till en obäddad säng med all säkerhet och till en icke tömd diskmaskin????

Det som gör mig mest arg är när jag måste säga till......Micke kan du ta upp tvätten, eller kan du bädda sängen? Och reaktionen man får ifrån detta är inte alls roligt. En blick som säger allt en blick som säger, men för fan låt mig va jag plockade faktiskt undan igår så nu har jag gjort mitt för en vecka. I det ögonblocket brister jag och tappar fattningen. Allt blir svart...Det kan väl inte vara så hemskt att hjälpa till???!!!!!!

en natt där jag fått sova

I natt va en sån natt där jag fått sova hyfsat bra.
Förutom alla toabesök och vändningar i sängen har jag sovit gott.
Helt ofattbart.
Tänkte att jag skulle försöka mig på en promenad med vovven i skogen idag se om det går något vidare.
Tror nog att jag ska köra med bilen längst vägen. 
Klarar inte riktigt av att hålla honom i hans koppel, det värker i magen när han drar=(.
Men först.........................
Frukos
 

inte många timmars sömn

Nä det blev inte många timmars sömn i natt.
Ingen aning om varför.
Vaknade vid halv nio, somnade om till halv tio sen åkte jag till mamma och åt frukost, micke sov fortfarande och ville inte väcka honom.
Sen blev det en lång promenad med enzo i det fruktansvärt tråkiga vädret.
Därefter bar det av in till malmö med mamma.
Vi körde till fyndbörsen och gick där och tittade, sen blev det ÖB.
Och nu är vi hemma igen.
Sitter och trycker i mig blodapelsin och banan.
Mumsigt.
Blodsockret är på noll så jag gör allt för att få upp det igen.
 Pga väldigt lite sömn är jag jätte trött, inte i kroppen men i ögonen och i huvudet..
ska nog lägga mig ner på mammas soffa och villa en liten stund. S
en är det dax för söndags middag=)
Myspys

vilken underbar dag

Har haft en helt underbar dag tillsammans med min älskling.
Så mysigt.
Vi låg i sänge länge båda två idag, skönt.
Åt frukost tillsammans.
Va ute och gick en lång promenad med Enzo i det blåsiga vädret.
har skruvat upp två tavellister och en gardinstång, städat.
Sen åt vi en god middag tillsammans.
Nu ikväll bar det av till trelleborg där det vankades fest hemma hos poppe.
micke körde.
Han ville gå ut så jag fick äka med jonas hem tidigare.
skönt.
 Hade inte orkat följa med ut.
Nu är jag hemma igen.
 Och dagen den har varit helt underbar.
 Älskar min man, med honom ska jag leva resten av mitt liv med. Hela kroppen fylls av en enorm känsla när vi är tillsammans. Och jag är så stolt över honom. Älskar dig >Micke

fredagkväll

Bestämde mig efter långt om länge att jag skulle köra ner till Carrro igår kväll.
Behövde komma hemifrån för att träffa lite vänner.
Och det kändes helt rätt förutom att förkylningen bara blev värre=(
Det va jätte roligt att träffa dom.
Bara det att vi va tre gravida på hennes "fest".......
oj vad jag inte orkar med att lyssna på graviditetssnack en hel kväll.
Från det att jag kom till det att jag gick.
Hur orkar människan?????
Bara för att man är gravid så behöver inte en hel fest handla om detta.
Man går och tänker så mycket på det var dag ändå.
Klart men måste få prata lite men inte så att det blir blödande sår i öronen.
Jätte roligt att få barn och jag ser verkligen fram emot det men jag vill försöka leva lite normalt utanför hemmet.
Trött idag, som sagt det tar på krafterna så idag ska jag ligga ner hela dagen och proppa i mig c-vitaminer, vatten och varmt te med honung.

Älskade vännen

Du är en vän för livet, finns för dig alltid. Älskar dig




ännu en strålande morgon=)

och jag är påväg och få en dunder förkylning. förhoppinigsvis stannar det till lite snuva ska preparera mig med te och honung.

Idag kommer Molle och gucci hem till mig=) mysigt. Vovvarna kan leka i trädgården och vi kan snacka massa skit. Mysigt=)

Fredag idag och älsklngen jobbar dag, så han är hemma tidigt. Ska laga hemgjorda hamburgare idag har jag lovat honom=)

Bebisen är väldigt lugn i magen idag, vilket känns oroväckande men samtidigt väldigt skönt. Gör inte ont då. Hon borrar som sagt fast sitt huvud och tro mig det känns. Inte bara ont utan obehagligt....

Frukosten ska ätas upp sen ska jag köra hem, har sovit hos mamma i natt....Skönt att bli ompysslad när man inte mår så bra




min älskade mamma som är en ängel

rumpan större än magen=(

min rumpa är 1,5cm större än magen...shit vad jag har att jobba med när ebba kommit=(

inse du orkar inte med shopping

Ja jag får nog inse det att shopping inte längre är lika roligt som innan jag blev gravid.
 Inte roligt på det viset att det inte går att springa från affär till affär och inte heller går det att shoppa loss i timmar.
Max en timme sen är man slut.
Ojoj.
Men jag fick iaf inhandlat det jag skrev jag skulle och pengarna jag fick räckte till.
Blev till och med 30kr över.......wow

Nu behöver magen lite mat och det blir korvstroganoff med lite ris. Sen ska jag ner till Svedala för att få fotbehandling, ska bara slappna av och njuta.
Sen blir det en kväll i ensamhet.
Älsklingen ska sova inne i stan.
Han jobbar extra på fredagar på dagen så det är onödigt att ligga och köra fram och tillbaka.
 Kostar massa onödiga pengar.
Sen kan det vara extra skönt att få vara själv men samtidigt så NÄ det är jätte ensamt. Jag är ju själv hela dagarna. ska ringa min syster och se om hon vill komma och hålla mig sällskap=)

shoppingrund idag

shopping som står på schemat idag. Efter lite övertalning till min man, han som står för finnanseiringen=)

det blir

*Mattor till ebbas rum på IKEA
*Tavellistor till storarummet
*Ammnings BH
*Ammningslinnen
*Skötväska från Babyringen

Kanske några nya blommor=)

Sen kl fem ska jag gå och göra vid fötterna, det ska bli så skönt. Tack mamma

in till sjukhuset och tillbaka igen

Pratade med min barnmorska som gav mig rådet att ringa till förlossningen för att söka akut. Inne på förlossningen klämde dom och kände och tog prov. Inget som va fel.

Varför är det så pinsamt att ligga där och ha sökt för något och sen när man ligger där så känner man inget och allt bara avtar för att sen tillta när man kommer därifrån igen...Sjukt pinsamt och konstigt

Skänt iaf att inget va fel....

vecka 33+4 (v34)

Nu börjar det närma sig med stora steg.
Jag måste ärligt erkänna att jag är NERVÖS.
Och då menar jag JÄTTE NERVÖS.
Men jag säger till mig själv med jämna mellan rum att allt kommer att gå bra.

"Du kommer bli en jätte bra mamma och jag kommer att fixa detta."


 Har en man som är underbar och som jag vet kommer till att finns vid min sida och jag måste låta honom få göra på sitt sätt och VÅGA låta honom göra på sitt sätt.
Våga släppa kontrollen.
Jag är ett kontrollfreak.
ja jag erkänner det jag ÄR ett kontrollfreak tro det eller ej men så är det gott folk.

Någon som har tips till ett kontrollfreak?


Idag hade jag tänkt mig en runda med hunden upp i skogen (om jag orkar),
 vill oxå till IKEA och inhandla mattorna till Ebbas rum, har hittat runda mattor som är lilla.
Och även två tavellistor till storarummet där vi tänkt sätta fotona från ultraljudet

.

Vecka 34

Bebisen - Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Nu är alla inre organ helt färdiga och klara inför förlossningen. Bebisen lungor behöver lite mer tid för att klara av omställningen från vatten till luft. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Du - Livmodermåttet är från blygdbenet till toppen ca 32 till 34 cm. Du kan känna av förvärkar. De känns mer obehagliga än smärtsamma. Det kan hålla i sig i ca 30 sekunder och innebär att livmodern tränar sig inför förlossningen. Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig anfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.



ont ont ont

Ska det varkligen göra så här ont?! tror nog att jag ska ringa min barnmorska för nu gör det ont=(

föräldrarutbildning på MVC

Vad roligt det va, glad att vi anmälde oss till föräldrarutbildningen. Känner mig inte lika "ensam" längre. så mycket man har att prata om och så mycket man undrar över. kände verkligen att jag fick ut någonting av denna dagen. men två timmar gick fort.

Snart äta middag sen blir det ett nytt avsnitt av One Three Hill. Jag är helt såld på denna serien...ojoj......


så ni gravida, jag säger bara....anmäl er till föräldrarkurs..det är guldvärt

tillbaka från stan och kloslipning

Han är bongstyrig mig hund. han ville inte alls få sina klor slipade idag men efter lite övertalning och mutning så gick det vägen denna gången oxå. tror han är kittlen om sina små tassar=) sen blev det en lång promenad på stan, vilket verkade uppskattat...längesen han fick träffa så mycket människor på en gång opch fick lukta på så många dofter....

Mina älskade


det är en underbar känsla att titta på denna bilden var gång, och veta att snart är hon hos oss, vårt underbarn, vårt mirakel. Längtar så efter henna

fullspäckad dag!

Fick gå upp lite tidiagre än vanligt idag vilket kan vara rätt skönt=) ska köra in till stan med enzo och få hans klor slipade. Här klipper vi inte utan slipar. Han är helt hopplös. Måste vara fyra man att hålla klumpen om man ska klippa klorna.
Sen ska jag köra till mammas jobb och lämna hennes plånbok som jag fick med mig hem igår kväll av misstag.

Där efter hem igen för att sen kl 13.30 gå på första föräldrar gruppen. Jag är så förväntansfull, ska bli jätte roligt och jag ska verkligen fram emot det.


måndag kväll

Dagen slutade ändå bra. Har tillbringat min kväll hemma hos mamma och pappa vilket är avslappnande och mysigt. släpper alla måsten. Snart är det dax att köra hem igen. Är en dag i morgon med ju och jag måste få sova de timmar jag kan. Vaknar fem ggr minst på natten och måste gå på toaletten. Kanske för att jag dricker så mycket vatten men ändå. får ingen riktigt djupsömn eller sammanhängande sömn. Ska fråga mamma om han kanske vill massera min öma rygg. Det hade varit väldans skönt



förresten satt och tänkte idag att uach vad jag har att jobba med när ebba har kommit. Min kropp, ja den är ett minne blott men jag ska kämpa Den magen ser vi aldrig igen=(

förresten...........

En elräkning kom idag och jag höll på att trilla av pinnen. så chokad blev jag. Hade förväntat oss en räkning på runt en tusenlapp men nä den låg på 270kr. Helt otroligt. Måste vara jag som är duktig på att släcka lamporna i rummen jag inte är i=)

ny duschad och fräsch=)

Tänk att man kan känna sig som en helt ny männsika efter en lång och varm dusch.
Helt underbart och fantastiskt.
Ska smörja in min kropp framförallt magen (vill inte få några bristningar) klä mig i något bekvämt, väcka min älskade hund som sussar gott i sängen och sen bege mig hem till min föräldrar för att äta och få lite sällskap.
Blir kanske rentav att pappa tar enzo på en löptur.
Pappa är enzos favorit.


vilken tråkig dag=(

Idag har jag en jätte dålig dag.......allt är tråkigt och känner inte för något.
Samtidigt som jag vill göra något så känner jag inte alls för det=( 
Älsklingen har precis kört iväg till jobbet och är inte hemma förrän i natt vid halv tolv.
Då sover förhoppningsvis jag.
Har precis ätit lite sallad bestående av paprika, isbergssallad, keso med lök, gurkar och rökt korv. Helt okej. Till detta blev det ett glas varmt söder te med honung.
Ska sätta in köttfärslimpan i ugnen så den blir härlig och fin.
Mat till mitt hjärta på jobb i morgon....
Han måste vara den mest bortskämda mannen som går i ett par skor.
Men han har det förjävla bra=) och han förtjänar det nästan alltid.
Inte varje dag, men nästan.

Tror nog att jag ska tillbringa min kväll hos mina föräldrar.
Kan vara skönt med lite sällskap när det börjar bli mörkt.
För tro det eller er.
 Emelie är fruktanvärt mörkrädd.
Och väldigt duktig på att skräma upp mig själv och inbilla mig tokiga saker.
Har inte en vidare bra vakthund i heller.
 Han skäller aldrig och ställer sig aldrig vid dörren och vaktar om han hör någonting utan ligger kvar på den plats han ligger och fortsätter sova.

Nu ska limpan in i ugnen och jag ska lägga mig och vila en stund. Ebba dansar disco i magen och det gör fruktansvärt ont=(


En väldans rastlöshet

Jo jag är en jätte rastlös person som har svårt att ta det lugnt. Kommer på mig själv väldigt ofta. Men att sitta ner en hel dag eller varför inte ligga ner en hel dag finns inte i min värld. En promenad med hunden måste väl vara tillåtet?!=)
Det är många som säger till mig i min omgivning.

Att ligga i sängen till halv tolv är för många andra inga problem men för mig är det näst intill omöjligt. det kryper i hela min kropp och jag kollar på klockan stup i kvarten. Ett tu tre är jag uppe i från sängen och igång igen. MEN nu under graviditeten har jag, tro det eller ej sovit till halv tio nästan varjedag, gått upp, gjort frukost och satt mig i soffan eller vid datorn. Och faktiskt suttit där ett bra tag. Stolt.

Nu sparkas det hejvilt i magen på mig och min dotter säger att "mamma nu är det dags för frukost jag är hungrig"=)

Pappsen sover sött i sängen, katterna springer runt och är förjävliga och Enzo, ja, han är ute i sin stora trädgår och trivs som fisken i vattnet=)

bebis besök=)




Henrik och Sanna och Tilda har varit här och fikat.
Hon är så söt tilda, ett litet charmtroll- Och min lilla prinsessa bökar rundor i magen när hon jollrar och har sig tilda. Så mysigt.
Får en ännu starkare längtan efter Ebba när där kommer bebisar i min närhet.

Tror bestämt att jag ska ta en sväng om ibland alla hennes saker i morgon och kanske organiser om på skötbordet, är inte helt nöjd.
Men det får bli morgondagens aktivitet.
 Kanske rentav köpa andra korgar som matchar in lite mer än vad de som är där gör nu.
 När man inte har allt för mycket att göra på dagarna så blir det att man går och hittar fel eller rättare sagt letar fel bara för att man ska ha någonting att göra.....
Skadad


söndagen bjöd på........

En runda i skogen med micke och mamma och givetvis Enzo. Han älskar verkligen att gå i skogen man ser hur det lyser om honom och hur han trivs=) Och duktig är han oxå.........

Med tanke på att jag är höggravid så blir det inte allt för långa runder i skogen men jag åker dit iaf och går sakta. Hela två km blev det idag. sen va jag slut och hade ont. Magen spännde och höfterna värker efteråt. Men bättre att röra på sig än att sitta still hela dagen...går inte.

Man blir små hungrig efter en runda i skogen. Det blev en hel buffé. Innehåll utav pannkakor, scrambel eggs, stekt bacon, prinskorva, köttbullar, knäckebröd, smör, ost. Ja en massa gott.

Inte heller går det ner lika mycket när man äter för lillstrumpan hon tar väldigt stor plats. Så det blir att man får äta ofta och lite istället..

Anneli ringde precis när vi hade kommit hem från skogen och kom på kaffe. Jonas oxå men han räknar jag med ändå....

Söndag

Söndag idag. Undrar vad dagen bär med sig.
Har precis vaknat, har släppt ut lilleman i trädgården. Släppt in den lilla katten som av någon anledning har varit ute hela natten. Kände mig lite dum stackars kissekatt, det är han inte vann vid. Men nu är han inne igen=)
Gibson utslagen på Ebbas soffa


Sitter och funderar på om jag ska ta en storstädning här hemma, börja med det eller om jag ska ta en promenix i skogen med min vovve först och sen städa. Här ser verkligen förjävligt ut=( Men så blir det när man har tre håriga djur......

Och hundgrig är jag oxå så innan jag gör någonting så måste jag fylla magen med lite proviant...

Personalfest!

Har haft en väldigt lugn dag tillsammans med min underbara man, mysigt. laddat upp inför kvällen som bjöd på personalfest.

Halv tre skulle vi träffas utanför Laserdome, kände inte riktigt att jag orkade med såna aktiviteter utan bestämde mig istället för att möta upp dem utanför restaurangen vi skulle äta på. Denna gången blev det Gozzip vid lilla torg. Väldigt trevlig restaurang måste jag säga. har aldrig varit där. Inte så mycket folk, ingen hög ljudnivå, bra att sitta och sist men inte minst....Maten va väldigt god. Tog en Black and White med gorgonzolasås. Mums.....

Till efterrätt blev det Hembakad chokladkaka med vispgrädde och en kula vanlijglass.

Haft en jätte trevlig kväll men roligt sällskap. kommer sakna mina arbetskompisar nu när jag ska gå hemma. Vilken tur att det finns bil och att man får komma och hälsa på så mycket man bara vill=) Ni blir inte av med mig så lätt vänner. Kommer och hjälper er att rulla chokladbollar och araksbollar....för jag vet att ni alla tycker detta är tråkigt=)

Älsklingen har haft alla sina kompisar hemma på pokerkväll. Kom hem precis när dom alla skulle köra.

Och nu kallar sängen.

ebba är helt slut där inne i magen. likså hennes mamma. HELT slut efter en lång dag. Lite vatten och sen somnar jag nog.

God natt


besök

Svärmor och svärfar har varit här och fikat idag. det tog även med sig balto (deras hund).  Det blev kaffe och en semla i soffan, mysigt.
Dom har precis åkt hem. Gissa om vår hund va skitig när dom skulle gå. Han och Balto har varit ute och lekt sedan dem kom i vår trädgård och där e lerigt. Hjälpte inte att torka lilleman med handduken så det fick bli en dusch. Nu luktar han gott igen och är ren. Kommer iaf vara ren fram tills nästa gång han går ut i trädgården om några timmar=) han är inte vidare förtjust i att bli duschad. Däremot efteråt brukar han få små ryck och springa som en tosing igenom hela huset=)


Enzo på sin puff och pappsen i soffan ovanför







Nu ligger han på sin nyinköpta Harley Davidson puff framför TV och myser med sin pappa. Ska nog oxå krypa ner där och mysa lite. Får passa på för sen bär det av in till stan ikväll. Ska på personalfest med jobb. Blir Gozzip vid lilla torg.

Gårdagens Middag



Igår skulle jag göra mig till och laga någonting gott till min man när han kom hem från jobb. Det blev en indisk kycklinggryta då jag är väldigt förtjust i utländsk mat, bara det inte är för starkt. Hittade ett jätte gott recept på ICA.se som jag utgick ifrån

Grytans Innehåll:

Tärnad kycklingfilé
Purjolök
tomat
kokt potatis
färska tomater
kokta morötter
spiskummin
korriander (färsk om man så vill)
Vitpeppar
salt
Kormasås( hade väldigt problem att hitta vad detta va)

En helt underbar gryta blev detta. Pröva det jag rekomenderar starkt. Glöm inte jasminriset till bara, kan bli lite tråkigt annars. och vill man sen så hacka över färsk korriander som slut tutch. MUMS och vilken mästerkock man sen är=)

Vårt lilla mirakel i magen

Magen i vecka 32+6det är en underbar känsla att titta på denna bilden var gång, och veta att snart är hon hos oss, vårt underbarn, vårt mirakel. Längtar så efter henna

Magen i vecka 32+6


Vårt mirakel ebba, snart är hon hos oss. Längtar så efter att få puss på henne, att få lukta på henne. Vilken underbar känsla

dagen ryck

Ja jag får mina ryck om dagarna. Idag blev det bull bak. Inte mindre än kanelbullar som blev mutantstora och hasselnöttsbullar som blev lika stora.

Det är så skönt att tillbringa sin dag hemma hos mamma, fast att dom inte är hemma. Kan slappna av och koppla bort alla måsten hemifrån. Kan gå längre promenader med Enzo och inte bara släppa ut honom i trädgården. Får lite dåligt samvete när jag gör det. Han tittar på mig precis som om "Du är välrdens sämsta mamma, jag vill inte vara ute helt ensam med min boll"

Åter till bullbaket...

Att bli mamma.........

Det skrämer mig väldigt, tanken på att snart bli mamma. Likså är jag så ivrig över att få bli mamma. Känslorna snurrar rundor i kroppen på mig. Dagen närmar sig med stora steg. Den 27 februari är vårt lilla mirakel beräknad och så vitt jag vet är det inte mer än 49dagar kvar. Fatta 49 dagar. det går fort.

Vad är avklarat so far:

Ebbas rum är fix och färdigt med sitt lila tema, skötbordet är på plats och fylt med innhåll, sängen är ihop skruvad och bäddad, musikmobilen hänger ovanför och likså en lampa med mysbelysning (den är placerad i vårt sovrum).
Alla henna kläder är tvättade, nervikta och inlagad i en stor vit byrå. Barnvagnen är hem hemtaä, den är oxå bäddad=).
Hon har till och med en "soffa" på sitt rum som i första hand är tänkt till Mig och henns pappa.

Födselplanen är skriven och ska ner i BB- väskan som oxå är packad och nästan klar. HOPPAS jag.

Det som återstår att inhandla och fixa nu är:
* Ammningslinnen
*Ammningströjor
* Ammnings BH
* En lila matta till Ebbas rum
* Stativ till badbaljan (kan vara bekvämt för oss som föräldrar då vi inte har badkar utan bara duschkabin, slippa börja sig ner)

MEN där kommer säkert fler saker vi kommer på som inte vi har och som vi känner att vi behöver till henne.

Välkommen till min nya blogg!

Då har man skapat sig en blogg, får ju följa med trenden. Kan vara ett bra sätt att fördriva tiden på nu i framtiden=)

Men jag har ett litet liv som är påväg till oss. Ett bröllop som ska planeras. så jag har nog så jag klarar mig ändå men kan vara skönt att bara få skriva när man inte har någon att prata med dygnet runt.

så njut=)

RSS 2.0