Måndag!

Idag har mannen i mitt liv börjat jobba igen efter fyra veckors semester. Tråkigt, ensamt här hemma. Men det är bara att försöka ta sig tillbaka till vardagen man hade innan.

Ebba växer så det sprakar! Hon äter mer och mer vanlig mat. Biffstoganoff är populärt, Kalvkött med grönsaker. Päron och BananPuré. Mums. och gröt på morgonen! Min lilla trollunge. där är nog någon tand på G oxå. Hon är tjurig till tusen, sover dåligt. Sover inte heller hela natten utan vaknar runt halv fyra och är hungrig. Jag som kände mig så stolt innan, när hon sov hela natten. Tji fick jag. Vaken bebis på natten= trött mamma på dagen.

Har varit i stan med mamma och pappa och linn idag. Jag och mamma har klippt oss, Ebba och hennes morfar har varit på de italienska caféet på drottningtorget och ätit vaniljglass. Ebba uppskattade det=) morfar är henne idol!
Imorgon är det BVC som gäller. Nyfiken är jag att få veta vad lillloppan väger! Hon börjar bli tung och är uppe i stlk 68 nu! Stor tjej=)

Trädgårdsgöra!

Staketet är målat, rabatterna är rensade och terassen är sopad=) Och jag är full med vit målarfärg=)


orkeslös

Har jobbat mycket denna helgen, närmare bestämt ca 36 timmar! Så jag har väl rätt till att vara orkeslös. Har vilat lite nu på eftermiddagen med ebba och det va väldigt skönt. Ska förhoppningsvis inte jobba igen förrän om två helger. Skönt att komma ut lite i arbetslivet trots att man är hemma och är mamma ledig. Men man hinner sakna och verkligen känner hur mysigt det är att vara mamma, hur underbart det är att vara mammaledig.

Min lilla flicka börjar bli stor.
Börjat äta gröt, puréer, majskrokar. Jag hon vill helst av allt stoppa allt i munnen! Ligga ner när hon är vaken är ingen hit alls. Hon ska gärna sitta, stå eller bli buren. Det sista allternativet blir det om inte något av de andra passar damen. kan inte springa rint och bära på henne hela tiden. Gåstolen är rolig, hoppgungan är väldigt intressant och även att sitta i sin tripp trapp stol vid köksbordet är roligt. Hon pratar massa bebisspråk, ett hopplöst språk att förstå sig på=) men jag försöker. Inbillar mig ofta att "mamma" kommer från munnen=) Men det är nog mer bara en inbillning!

Vänner!?

Ibland undrar jag vilka som är mina vänner. i stunder som nu när micke och ebba ska åka iväg och vara borft tre dagar och jag ska jobba kväll. Man hör av sig, skickar sms, men inte fan får man svar! Tycker det är märkligt. Hur vet man vilka ens vänner är?

Ibland tror jag att när jag blir gammal så är ebba och micke de ända vännerna jag har och har haft!
Min mamma är den ända vännen jag kan lite på i vått och tortt! Känner mig fruktansvärt ensam!

Semester

Micke har semester och det är jätte skönt. Hinns med mycket här  hemma!
Staketet har påbörjats med målning, va och badade i Dalby igår, ebba oxå. Sen grillning. Vi har varit i skara. Massor har vi gjort!
fler som har semester? vad hittar ni på?

grillpartaj=)

är nere hos malin och kim på grillpartaj ikväll.! Blir vin och god mat! Fick gott tilltugg til bålet, MUMS


Ambulans, akuten, barnkirurgen!

Ebba satt i sin babysitter som vanligt och va med mig i köket som alltid. Ett tu tre trillar hon ner på golvet med huvudet först! Blev skrcäkslagen. Micke va inte hemma, ringde honom i panik, sen pappa, sen 112. Dom skickade en ambulans direkt. (min första ambulanstur någonsin) Kom in till akuten och fick komma in på ett rum direkt, läkaren kom och tittade och klämmde på ebba. Det va ingen fara med henne, förutom en blåtira på vänster öga. Läkaren skickade oss vidare till barnkirurgen där vi fick stanna över natten för observation. Nu är vi hemma igen men usch den känslan som mamma jag fick vill jag inte ens ge min värsta fiende. Höll på att svimma av rädsla. Rädslan att förlora henne, rädslan att hon skulle få menn för livet. men "peppar peppar" det blev "bara" en blåtira

födelsedag och skara sommarland!

Idag är det min dag men det känns inte så det lilla minsta! Ska ut och äta ikväll bara. Fått ett jätte fint halsband av min man och dotter=) Tack Ska nog bara vara hemma idag. Trött som bara den är jag.

I torsdags åkte vi till skara! Hyrt en stuga där tsm med Henrik Sanna Tilda och Jonas. Mycker mysig stuga. Mitt ute i skogen vid en kohage! Blev skarasommarland på fredagen, hela dagen. Ungarna älskade att bada. Ebbas första gång i en pool=) Hon gillade det skarpt. drack gått och åt gott på kvällen, åskan kom med dunder och brak. Ojojoj vad det åskade. Lördagen sov vi längre och sen körde vi på utflykt. Hornborgarsjön.

Ostbricka och spel på kvällen. Söndag blev det hemfärd. Borta bra men hemma bäst!

RSS 2.0