Borta bra men hemma bäst!

I Torsdags natt klo9ckan två vaknad ebbisen och ville ha mat och få en ny blöja. Sagt och gjort. Satt och möss en stund medans pappa lastade ut det sista i bilen. Vi skulle ju göra vår första "resa" med ebba. Till Västerås bar det av. hem till Malin och kim för en hel weekend. Vår tur va som vanligt på vår sida....INTE alls. Det ös regnade när vi väl kom i bilen klockan 03.00. Och det regnade jätte mycket hela vägen upp till helsingborg där det sen övergick till snö. Snöstorm vill jag nog säga. Det blåste och snöade. Jag började att köra men vi kom snabbt fram till att det aldrig skulle gå för då hade det tagit evigheter att ta sig till västerås. Micke blev utnämnd chafför=) jag satt och va spännd i baksätet.

Vi va framme hos malin och kim efter tio timmar i bilen, inkl stopp för matning och blöjbyte samt bensträckare.


Kim kom hem klockan sex från sitt jobb och då käkade vi god kasslergryta jag tagit med mig. Innan dess åkte jag och malin och ebba och hälsade påmalins faster tina=)
Det blev gottis på kvällen men kvällen varade inte speciellt länge. Halv tio låg vi nerbäddade och skulle sova.

Vaknade jätte tidigt med ebba, klockan sex skulle vi gå upp tyckte hon. Och det gjorde vi=) Dagen bjöd på ett stads besök i Västerås i hopp om att finna tärnklänningar till mina flickor på bröllopet. Dom kan inte gå nakna direkt.

Kvällen kom och vi åt fläskfilé gryta med pasta alt. bakpotatis. MUMS=)

Senare på kvällen spelade jag och malin canasta, gjorde vi alltid i skolan. ALLTID sen åt vi massa goda ostar och skrattade, som förr=)

klockan halv elva i morse satte vi oss åter igen i bilen och körde hem, denna gången tog det endast 7 timmar=) Går alltid fortare hem.

Nu är vi hemma och mammas bebis sitter i bärselen och sover, Mysigt värre!


Kommer bilder






tur och retur stockholm!

i natt bär det av! premiärresan med ebba!
vi ska upp till stockholm över helgen för att träffa min bästa kompis(ebbas gudmor)
blir spännande lite nervös är jag faktiskt!

Hur ska du ha det??!!

Precis som Madde uttryckte sig i sin blogg, MODER JORD har KNARKAT=) Det måste vara så. Ena stunden är det snö och minusgrader andra sekunden är det strålande sol och ett fåtal plusgrader. Hur ska du ha det? Man vet för tusan inte hur mycket man ska klä på ungen för att åka iväg. Och inte sig själv heller. hade ställt in vinterskorna i garderoben men dom fick snällt och vänligt komma ut igen. Vill så¨gärna slippa klä på mig så mycket kläder. Jag tycker om att gå lite "lätt klädd" (så får jag uttrycka mig)=)

Idag har vi varit hos min mormor. Så söt hon va med Ebba. Hon jobbade ett tag som ung på neonatalavdelningen i Lund och visade en massa knep hur man kan lägga bebisen efter dom har rapat om det är så att hon får magknip eller bara är skrikig! Så söt. Åt oxå en god fisk soppa som jag och mamma hade med oss. Innehållande saffran och vitlök, en massa goda grönsaker och olika sorters fisk och räkor. Denna avnjöt vi på mormors balkong i solskenet!

Ikväll ska vi och grilla hos en vän! Hela familjen ska följa med denna gången. Inte bara pappa som ska iväg utan jag beslöt mig för att jag och ebba oxå ska följa med. Måste våga! Blir inte bättre än vad man gör det!

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen, någon som ska mumsa våffler? tror inte vi ska det, bilen ska till verkastaden så jag är inte hemma.

Öppnade dörren i morrse för att släppa ut enzo och vad ser jag?! SNÖ. Min första tanke. NÄ mina nyplanterade blommer kommer att frysa ihjäl=( Sånt slit jag har haft med dessa och så blir det åter igen vinter. När ska våren komma på rikitgt?

Idag blir det en sväng till storstaden, slipa enzos klor på Dog fun och sen en snabb runda till IKEA med mamma. Inhandla lite värmeljus tror jag bestämmt.

Har haft en bra natt i natt måste jag säga. Ebba sover mycket bättre och längre när hon får sova hos mig. Men jag vill inte låta det bli en vana för då får vi ett helvete sen. Så någon gång ibland går bra men inte var natt! Elak mamma men det blir bäst i längden.

Skatten blev inte som vi hade tänkt oss så nu står vi här utan pengar vi hade räknat med till vårt bröllop. Hoppsan det blev absolut inte som vi tänkt oss

1 månad

Idag blir vår lilla tjej 1 månad gammal! Hon har funnits hos oss i en månad, helt ofattbart vad tiden går fort egentligen. Har känts som evigheter men oj nu när jag satt och tänkte efter så har en hel månad gått väldigt fort!

Min lilla tjej hon börjar bli stor och hon är en bestämmd dam minnsan! Puss på dig hjärtat mamma älskar dig jätte mycket. Tårarna kommer av lycka när vi sitter och myser! Underbart!






Lördag!

idag har det varit en lång och härlig dag! vaknade som vanligt runt halv åtta då ebbisen ville ha mat=) Sen va det upp och göra sig själv iordning. Körde först och handlade goda bullar till mig och pappsen i vår nya bil=) Japp vi har köpt en ny bil n V70N 2,4T har vi införskaffat oss. den är ljuvlig att köra i. Jag och lilla kommer här med att transporteras i denna bilen medans pappasen får köra 850 till jobb. Helt okej för min del!

Efter frukosten bar det av in till M-Town hätmade min mamma och sen körde vi en sväng till Burlövscenter. Ebba fick en ny overall av mormor och lite nya kläder av mig och pappa. Hon växer så det knakar!

Ikväll blir det god middag hos mina föräldrar sen ska grabbarna spela poker!

jag har förresten varit och power walkat idag med min älskade hund. det va väldigt skönt trots det kalla och tråkiga vädret vi har! Var tog våren vägen som kom???=(

Trädgårdsgöra!

Idag har jag och ebba varit ute i trädgården och fixat=) Så underbart väder att man bara inte kan sitta inne, går inte helt omöjligt. Vårkänslorna bara spritter i kroppen på mig=)
Har planterat lite blommor, får se om dom tar sig, jag får hoppas det !
vi har haft besök idag av fia=)

Bvc idag och fika i vårvädret

Idag blir det BVC med ebba, väga och mätas. Sen ska vi till ebbas mormor och sen ta oss ut i det fina vädret för att äta en god fika=)

Vad ska ni göra idag alla mammor??=)

skönt med vår

Våren är här tror jag bestämmt. Har precis varit ute på en lång promenad med ebba och enzo och deras farmor i skogen! Skönt med sällskap, känner mig inte så ensam då och jag vågar mig ut på lite mer saker. inte ritkgit vant mig än! men det kommer väl, man får skynda långsamt.
hundkurs med enzo ikväll, hoppas på att det ska gå bra!

positiv inställning!

det är kanske det man måste ha!

helgen kom och helgen gick

Ocg i morgon är det ny vecka igen. äslklimgen ska jobba. Jag och ebba ska ha mys dag hemma i morgon. Jag är super trött. Ska sova all tid jag bara kan i morgon!
Tror att ebba har fått magknip igen! Hon bara skriker och vill ingenting. Masserar hennes mage, vaggar hanne till hon somnar men hon vaknar så fort man lägger henne i vagnen. Och jag är super trött. Ska försöka sova lite nu på kvällen så jag orkar med natten!

Hoppas ni alla har haft en bra helg.

Håll tummarna för oss att allt går bra!!!!!

Föräldrarkväll

Ja så kan vi väl kalla det. jag och älsklingen ska ha en dejt ikväll. Ebba ska vara hos sin farmor ett par timmar och vi ska gå på bio. Ska bli så skönt. Vi behöver det.

idag har jag och ebba och enzo varit på en jätte lång promenad i det underbara vår vädret. Oj så svettig jag blev. En hel timme va vi ute och gick. Power walkade. det har jag inte gjort på över ett år=) Helt underbart. Och solen sken, jag drog verkligen åt mig all energi jag bara kunde.

Snart bär det av in till malmö. Ebba ska få se den stora staden

Helgen är här!

Helgen är här.=) Rätt skönt faktiskt. Älsklingen är hemma och vi kan umgås=) Tyvärr ska han till danmark och jobba ett par timmar på eftermiddagen på lördag men det är bara fyra timma. På Kvällen ska ebba vara hos sin farmor och vi ska på bio. Ska se "Män som hatar kvinnor". Samla lite nya krafter som vi sen ska föra över på vår underbara dotter=) Hon ligger fortfarande och sover i sin vagn, helt avslappnad ser hon ut. Rogivande att titta på henne.

Idag får vi besök utav Helena=) En vän till mig som jag umgicks med mycket förut. Ska bli riktigt mysigt och trevligt. Kommer med frukost bullar=) Mums.
Även farmor kommer idag.

Natten har varit någerlunda. Massagen på ebbas mage fungerade och hon gillade det skarpt. Så natten har inte varit lika orolig som de andra. Ett bad innan läggdax oxå så gör det nog susen för mitt lilla underverk=) Jag älskar henne så. mammas lilla fis=) För fisa det kan hon.....Attans och de luktar inte hallon. Bajsunge=) Mamma och pappas bajsunge.

Jag har allt jag någonsin önskat mig. En underbar man som jag älskar högt, vår dotter. Min älskade enzo som jag verkligen är stolt över. Han är så snäll och försiktig med ebba. Mammas lilla snus=)


kvällen är påväg=(

Och ångesten över hur natten kommer att bli börjar krypa närmare.
Jag har lyckats vila en timme på soffan nu på eftermiddagen. Det va skönt och när jag kollade mig i speglen så tycktes jag ana lite rosor på kinderna, men blicken är tom.

Något gott har vi iaf fått utav denna dagen. Har varit på BVC och veckokontroll med ebba, jag kör min egen kontroll på vågen ute i lekrummet=)

Det visade sig positivt för både mamma emelie och godingen ebba.

Födelsevikt 22/2 - 3960g
Dagen vi lämnade BB 25/2- 3860g
Första hembesöket från BVC 2/3- Kommer inte ihåg=(
Första BVC besöket på mottagningen 6/3- 4210g
12/3- 4330g

Alltså Hon växer som hon ska iaf=)

Positivt för mamma emelie är att jag har lyckats på något vänster gå ner 13 kilo sedan Ebba kom till världen. Jag har alltså bara 4 kilo kvar till startvikt vid inskrivning på MVC. Helt otroligt och jag har inte gjort ett DUGG

ovisshet om när?!

När mörkret faller på och tröttheten kommer blir blicken svart och frustrerad! Vad ska man göra? Att sova och vila på dagen fungerar ej, är lika trött iaf. Jag kämpar mig in i det sista tills det nästan brister. Vad ska jag gör. snälla hjälp mig. Varför skulle allt detta hända mig på en och samma gång? En förlossning som inte blev som den skulle, sjukdom när man kommer hem. Deprission, ångest. Ångesten kryper längst benen på mig under dagarna då jag kan sparka undan den men när natten faller på kryper den upp över öronen och håller sig kvar tills dagen kommer åter. Jag mår inte bra. Snälla hjälp mig vad är det som är fel. Varför blir allt så¨fel? När vi nästan kommit upp i toppen så rasar allt samman med en väldig fart.

Är jag en dålig mamma?

Onsdag!

Idag händer det inte så mycket, Farmer kommer hit med middag till oss, micke jobba länge. Han ska ha utbildning efter jobb så han kommer sent. mamma blir opererad idag så jag håller tummarna för henne!
Ebba och jag ska ha en mysig hemma dag och vara i trädgården med enzo om vädret tillåter annars blir vi innomhus och myser!
Frukost i magen tror jag hade varit bra, får passa på nu när lillfia sitter i sittern och tittar ut i den stora världen! Hon älskar den=)

tisdag!

har fått en släng av maginfluensa tror jag här hemma. haft feber hela natten och gjort toa besök=( bara inte ebba oxå blir dålig=( när är det min tur att få vara frisk och pigg och lite glad?¨

älsklingen slutar tidigt idag, blir en runda med hunden om vi orkar till skogen!

Första besöket i STORSTADEN=)

Det är en helt verkstad att få in unge, bilbarnstol och vagn i bilen. OJOJ men vi löste det med lite hjälp. Jag får ju inte lyfta tungt än, först om fyra veckor får jag ta tag i muskelbyggandet igen=)

Men det va ett storstads besök som stod på schemat idag. Fika med mormor på Jägersrocenter blev det och allt har gått strålande fint. Tills lilltjejen ville ha mat. Inget hon är van vid ju stackarn men vi löste det på bästa sätt det oxå! När vi sen skulle bege oss ut i bilen och i regnet blev hon jätte arg och skrek förtvivlat tills mamma började köra bilen=) Då somnade hon igen. Nu är vi hemma och alla är helt slut efter storstadsbesöket. Tur det inte är så ofta man gör sånt!

Morfar har lagat oss god middag som står och väntar på att bli uppäten! Mums korstroganoff med makaroner

Finbesök igår kväll=)

Igår kväll va miro och sandra här en stund på besök=) Efter det kom en glad överraskning, Tjorven, Jonas och Emma kom (Emils föräldrar). Tack för titten





älskade snuttan har badat idag på morgonen=) hon älskar det! nu ligger hon i min famn och myser efter en skvätt mat i magen!
idag ska vi till mormor och morfar på middag! först promenad sen blir det en sväng till malmö, byta lite kläder!

imorgon börjar micke jobba! lite läskigt faktiskt! jag ebba och enzo själv! men det fixar vi tillsammans! allt går som en dans=)



Fredagskväll

Igår kväll va först Louise och kristoffer här och hälsade på, drack en kopp kaffe och snckade en massa skit! Tack för dom fina kläderna till ebba=)
senare kom chille, evelina o jonna förbi. Micke och chille skulle spela kort och vi mammor satt i soffan och pratade skit=) Hade väldigt trevligt. Ebba fick en massa kläder av jonna som va jättefina, en del som va försmått redan så det kastade jag men allt annat. Tack så mycket=)

Idag har anneli varit här på besök, framor och farfar och CN=) mycket trevligt. Ska försöka vila mig en timme nu om min kära dotter tillåter det=)

idag är ebba 11 dagar gammal=)

BVC besök idag

Idag ska vi på första besöket hos BVC. Ska blir roligt och jag ser faktiskt fram emot det. Kul att se va Ebba väger. BVC va på hembesök hos oss i måndags och då vägde ebba 4140 gram. Så hon hade gått upp sen vi kom hem iaf. Hon vägde 3890g när vi lämnade bb den 25/2.

Tror att min dotter har bestämmt sig för att ta sov morgon idag! Skönt, får jag lite tid att vänja mig vid att enzo är hemma igen. Första natten älsklingshunden sov hemma i natt sen ebba kom. Allt har gått bra men jag känner mig smått stressad av att han inte får sin tid från oss=( Men sånt löser sig med tiden! det finns lösningar på allt, ska bara hitta dem oxå!

första promenaden på egen hand!

Idag körde älsklingen hem mig och Ebba till Mamma. Han skulle till garaget och tona rutorna på min bil, får se hur det slutar=)
Bestämmde mig för att ta en promenad med vagnen och enzo. Så bra det gick. Stolt över min älskade hund. Han gick jätte fint brevid vagnen lite framför sedan tillbaka igen för att se så vi hängde med honom, super lycklig såg han ut att vara.

Efter det va det dax för lillpluttan att vakna och få mat! Fixa lite med vår tvätt då vi ockuperat mammas tvättamaskin för ett tag  när dom renoverera källarn hemma. Sedan blev det muffinsbak med min syster. Jättegoda blev dom. Cupe cakes med frosting=)

Nu ska jag ta en tupplur på soffan. Är trött efter en lång natt!

Lämnat boet

Ja idag lämnade jag boet för bara några timmar.
Min farmer ringde och sa att hon hade beställt tid för ansiktsbehandling på gildaskolan i Malmö.
Hon kom och hämtade mig, hade kallops med sig, vi körde in till malmö fick vår ansiktsbehandling, fickade en snabbis på espressohouse, hem igen och njöt av väldigt god middag MUMS.
Tack farmer.
Och oj vad jag saknade min lilla flicka men samtidigt va det super skönt att bara komma utanför dörren och tänka på sig själv i två timmar.
Älsklingen va hemma med vår underbara dotter.
Emil va här och höll honom sällskap.
Emil höll i ebba ända fram tills hon började skrika.
Då fick pappa ta över igen.
Sött.Ebba tio dagar gammal



Pappa och Ebba sitter och myser i sängen,Gott med mat=)

Förlossningsberättelse

21/2-09
Hade sedan två dagar tillbaka haft kraftiga sammandragningar med väldigt oregelbundet i mellan
15.00 ca körde micke mig hem till mina föräldrar för att jag skulle få bada. Då va det ca tio minuter emellan mina värkar så ett bad va helt underbart. Micke skulle till deras nya garage och måla så jag sa att jag ringer om det blir värre. Det blev värre. Halv fem ringde jag Ystad BB och frågade dem om jag skulle komma.Ringde sedan min underbara man och sa att det va dax att åka. Han kom som ett skott, kläd i arbetskläder och full av vit målarfärg. Men på något vis va han inställd på att få åka hem igen. Och in åkte vi
17.30 va vi framme och man kopplade CTG kurva på mig. Det stämde, tio minuter mellan värkarna va det och jag va öppen 2 cm. Blev ombädd att ta en promenad så jag mamma och micke gick till Sibylla kiosken över gatan för att äta. Ingen direkt matlust men fick ner korv med mos.
19.30 Va vi tillbaka på rum 5 på ystad BB.
20.00-22.00 Badar jag så det står härliga till och lyssnar på avslappnande musik, det va skönt. Micke satt brevid mig och andades när värken kom.

22.15 kollar man igen och jag är öppen 3,5 cm, efter det sitter jag på en stol och mamma masserar, micke sitter framför och BM Annette står brevid och andas med mig i värkarna.

23.20 är jag så trött och ber om något så jag får sova lite och hämta nya krafter, får en sovdos och somnar vid 00.00 och vaknar igen vid 03.00

22/2-09
06.00
Kliver jag ur sängen och får i mig lite nyponsoppa, värkarna börjar komma tillbaka.

 08.45 Vill jag bada igen och det gör jag, jag duschar även en väldans massa, blir inget långvarit bad denna gången.

11.45 har jag så ont av smärta och är påväg att ge upp, vill bara ha något så jag får samla krafter, får en petidin spruta som hjälper ett par timmar. Sover från och till fram till 15.00

15.40
Kommer BM Karin och sätter CTG och kollar även hur många cm jag är öppen, jag ber henne att göra det för att få en bekräftelse på att det händer något och att det är på gång. Nu är jag helt utmattad.  Karin bestämmer sig för att ta hål på vattenblåsan för att se om detta kan hjälpa till framsteg.Dock hjälpte inte detta.

19.00 kallar jag på Karin och säger att nui vill jag inte mer, jag mår inte bra. Efter många vänder och funderingar i huvudet väljer jag EDA, epiduralbedövning, trots min rädsla för nålar. Det va helt underbart. Nu ville jag äta något Micke och hans mamma körde iväg och handlade en sallad till mig. När jag sen väl ska börja äta blir jag stoppad av karin. Dom vill att jag håller mig till flytande föda. Så när jag inte har matlust blev jag tvingad att äta, när jag sen själv ville äta fick jag inte äta.=(

Efter bedövningen satte värkarna igång ordentligt. Jag kände inte mycket av dem mer att jag va bajsnödig. BM trodde att nu händer här saker men det va lönlöst. karin kollade mig igen.

20.30 är jag endast öppen 6 cm, det blir hormondropp.

22.00 kommer läkare Paula in och berättar för mig och micke att det kommer inte gå med en normal förlossning, Ebba har kämpat i 36 timmar, jag har kämpat, micke har kämpat. Vi alla är helt utmattade. Paula "föreslår" ett snitt.

23.04 Födes vår dotter Ebba Eva Ann Lundin, hon vägde 3960 gram och va 51cm lång och välskapt. En underbar känsla=)

Vi stannade kvar på BB till onsdagen sen packade vi sakerna och begav oss hem.
Vi skulle stannat längre. Väl hemma så blev att koas. Jag mådde skit dåligt orkade ingenting. Kräktes, hade feber, ont inuti ryggen, snittet gjorde förbannat ont, ammningen kändes påfrestande.
På fredagen ringde vi till BB och berättade hur det låg till. Åkte tillbaka för att få mig undersökt och det visade sig att jag fått en infektion i livmodern. Blev preparerad med en massa antibiotika och först idag känner jag mig pigg.


Har mått väldigt dåligt med allt som har hänt, många tårar har fälts. Ammningen har känts jobbig och inte kännts rätt. Beslöt oss igår för att Ebba ska få flaska istället och det visade sig fungera alldels utmärkt. I natt har vi fått sova och det har kännt helt underbart.

>Nu är hon här hos oss och idag blir Ebba 10 dagar gammal


Ännu en sömnlösnatt

Inatt har Mitt lilla hjärta Ebba inte velat sova. Mellan 23.00 och 04.00 var hon orolig, mjölken i brösten tog slut bara så där så ingen mat blev det heller.
Är man en elak mamma om man väljer att ge sitt barn flaskan? Efter allt som har hänt och allt vi gått igenom mår jag rent sykiskt inte bra. Gråter mig igenom ammningen och nätterna. Har ingen livsglädje. Pratade med sköterskan på BVC om detta och hon sa att det va helt okej. Så jag och min underbara man har pratat om det. Vi ska prova ge ebba flaskan på natten och se om hon accepterar detta. Mitt mående förs så lätt över på henne och jag vill bara att hon ska må bra och vara glad.

på väg upp igen!

Inget blev som det skulle.
När vi väl kommit hem ifrån BB gick allt fel. Jag har fått en infektion i livmodern som har gjort mig totalt utslagen. Har i princip orkar mata ebba och sova. Micke har varit ett enormt stöd igenom allt och fixat med allt annat runt omkring. Min mamma har varit här och stöttat upp oss, sovit på soffan. Hjälpt oss att hotta någon form av rutin. 
Först idag känner jag mig lite piggare och gladare med det kommer att ta tid innan jag kommer på benen igen. Min mamma hjälper oss med det jobbigaste. Tvätt och sånt. Eftersom vi inte har tillgång till det hemma just nu så ställer hon upp. Min pappa har har tagit våt älskade vovve, för som det är just nu så hittar varken jag eller micke någon kraft till honom och det är inte rätt. Han måste få sin tid oxå. Han är här hemma i mellan åt så att inget ska bli främmande när han sen kommer hem på riktgit igen.

Ebba sover och har sovit sen åtta i morse, jag oxå. Har varit en jobbig natt, då hon mellan 01.00 och 03.30 inte kommer till ro att sova. 


på återseende 

RSS 2.0