Gott slut och gott nytt år

år 2009 bara sprang iväg famför oss. Jag kan knappt förstå var alla dessa 365 dagarna tog vägen. Det återstår en dag av detta år. Jag har haft ett bra år. Och mycket har hänt.
*Vår dotter föddes den 22:e februari
* Vi gifte oss den 27: Juni
Detta är bara två av många saker som hänt detta året. Vi ska avsluta detta året med nära och kära, god mat och en massa mys. Ska bli så trevligt och jag ser framemot dagen i morgon. Årets sista dag.

Kvällen har spenderats framför tv:n.....kompisar har varit på besök, vi har spelat "bingolotto", som till vår stora besvikelse var en gala och med ett milionspel.  Besviken till tusen. Jag såg framemot att känna mig som en penionär för en kväll som sitter med lotten och duttpennan i högsta hugg. Men ack så fel jag fick.

Ebba sover hos sin mormor i natt. Jag behöver sova och vila ut inför morgondagen. Det kommer bli en LÅÅÅÅÅÅNG dag!!!!!

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA 

härligt

Vädret är härligt ute, men vi sitter inne....Vid varsin dator. Ebba sover. Hon mår inte så bra....Har kräkt och är hängig....Så vi stannar hemma tills hon har vaknat för att sen ta oss ut i det fina vädret. Måste ha sol i mitt ansikte. Jag älskar solen på vintern. Så skönt. Med så få soltimmar i detta land så får man passa på medans de består.

För övrigt har vi haft en underbar jul. Julafton va den mysigaste och bästa på mycket länge. Alla samlade och det verkade som att alla mådde bra. Men oj så mycket mat det blev över=) Som vanligt.
Ebba fick i princip en helt ny garderob i strl som är nu och ett tag framöver. Några leksaker och smycken.
Mina klappar blev jag nöjd med. Tack så mycket.

Snart nyår, som kommer att firas här hemma med nära vänner och god mat.....

Dan före doppre dan!

I morgon är det julafton.
Blandade känslor måste jag säga. Inte lika förväntansfull som när jag va yngre men samtidigt mer förväntansfull än vanligt. Det är nog för ebbas den jag är det.=) Med tanke på att mitt lilla troll inte är medveten om vad som väntar henne i morgon så får jag ta den biten......
Sista shoppingdagen blir idag, säkert som alla andra. Men man gör alltid samma fel vartenda år. Man är ute försent. Men jag kan tycka att det är lite charm i det..
IKEA idag och entré med mamma micke och ebba....Mysigt. Blir lunch på IKEA.
Sen kommer farmer och faster ikväll, blir lite minijulafton med dem ikväll! Med god mat....
Hur ska ni spendera er dag, Lillejulafton?

dan före dan före doppare dan=)

Ja snart är det julafton. Bara två dagar kvar. Jag har jobbat fyra dagar, långa dagar har det blivit. Inte varit hemma, utan sovit hos mamma med tanke på vädret. Vi blev nästa innsnöade. Just nu ligger det två meter snö i vår trädgård.......Staketet syns inte=)
Julafton kommer att firas hemma hos oss, massor med mat och många klappar.
Var ska ni fira julafton? Nyår?
Vi firar hemma hos oss=)
förlåt för dålig uppdatering....


Ebba blir 10 månader idag, tiden den bara sprang iväg!

inte tisdag utan onsdag

Ja det är så idag......Jag har haft för mig att det har varit tisdag idag och inte onsdag, jävla skit då intebär det att jag ska jobba fyra dagar nu framöver. Ebba skulle inte bada idag. inte alls I morgon får vi ställa in med linda, jag som trodde det va tisdag och att jag hade all tid i världen att göra något i morgon=)

hon är gnällig till tusen

dotter är inne i någon slags fas just nu. Hon är gnällig, ¨hon klänger, är tjurig, kan inte sitta själv utan ska helst vara in under hunden på mig ALLTID.  Är det en tillväxtfas?, tänder? eller bara allmänt på dåligt humör hela tiden?
Jag blir snart tokig.......sliter mig i håret när det börjar bli jobbigt. Låter kanske hemskt men det ska bli skönt att jona tors, fre, lör och sön denna veckan. Och jag längtar till det är dax att börja jobba på riktigt. Jobbigt att lämna ebba men samtidigt skönt.

Jag ska INTE ha fler barn.....Jag älskar min dotter mer än något annat, jag ångrar henne aldrig men jag kan säga rakt upp och ner att det räcker med en unge. INTE två.........jag är inte byggd som mamma att ha två. Jag behöver min tid. Den tiden kan jag få med bara ett barn. Kan inte få den med Två....Säga vad man vill men inte jag!!!!

Nu börjar klockan närma sig sju och det är nu allt är som jobbigast....Hade vi bott mer cntralt med promenad möjligheter hade jag satt ebba i vagnen och gått en runda....Men nu har vi inte det och då blir allt JÄTTE jobbigt!!!!!!!!!!!!

Nu har vu jul i vårt hus

Igår tog vi in vår egen händigt huggna gran=) Har klätt den, micke fick åka och handla julgransbelysning och nu står den så fint i ett hörn i storarummet.......Ebba tycker granen är minst lika fin som alla andra men hin ska gärna ha den i knäet=) I morse ville hon känna på julgranskulorna och tog tag i en. Tog lite för hårt och får hela granen över sig. Sa inte ett ljud inte heller efter jag tagit bort granen....Nä hon slänger sig över granen IGEN just bara för att nå julgranskulan=)

Vi har nyss ätit middag och jag sitter och njuter av tystnaden i storarummet medans micke och ebba duschar! Och dricker en god kopp kaffe...Är trött idag. Blir sängen tidigt. Precis som jag sa att det skulle bli igår, slutade med halv tolv!!!!!!!

Ett steg

ebba har tagit ett steg idag, sitt första väldigt ostadiga steg....Men dock ETT steg=) Mitt mamma hjärta växer oxh växer av stolthet.......
Hon har ju just lärt sig krypa=) Detta kommer gå fort

helgen sprang iväg, so did Ebba

Har jobbat massor denna helgen så söndagen ägnades åt familjen, granhugg och lite mer julbak. Middag hos mamma. Mys i stora lass.

Min dotter kryper, kryper som en blixt.....sen ställer hon sig upp mot ALLT, släpper taget och står där. Böjer sig ner och plockar upp saker och står sedan upp igen. Hon är duktig, snart går hon väl=)
Nu åter till julbaket.....

hon somnade igen

hon somnade igen i sin säng min älskade dotter, helt färdig efter mycket stim och bus så här på morgonen. Skönt med lite avslappning för denna mamman. Jag har gjort en del. Tagit tvätten, bädat sängen, kissat vovven, och satt igång diskmaskinen. Snart, när ebba vaknat igen, ska vi packa in oss i bilen för att styra vår kosing mot svedala, hem till min mamma. Ska lämna av lite saker i deras frys. Vi har ingen plats i vår. Saker som ska vara till julafton som inte får bli dåliga. Det vi bakade igår med andra ord. Sen ska vi handla kattsand och kattmat. Mjälk behövs här hemma oxå. Man skulle kunna tro att här bor en kalv i detta hushållet. Mjälk går åt som smör i solen=)
Har varit hemskt dålig på att lägga upp bilder på min blogg. Min kamera är på vift, hemma hos min farmer. Den kommer väl med julklapparna igen om hon inte kommer hit innan. eller vi dit till henne. Men så fort jag fått tillbaka mina kamera så ska jag lägga upp en massa bilder till er=)

en livlig bebis med humör=)

Det har vi. hon vet vad hon vill min dotter och visar det tydligt när hon INTE vill, genom att låta som en tiger och spänna hela sin kropp. Högt och tydligt.  Hon började med att åla sig och ställa sig mot allt, sakta men säkert har hon börjat krypa och stå själv. Jag väntar bara på dagen D......när hon går. jag hoppas att det dröjer, jag har nämligen precis börjat vänja mig vid att hon kryper=) som vanligt är min dotter nästan alltid glad=) Hennes första tand har kommit, för drygt några veckor sedan. fler på G tror jag med tanke på alla blöjbyten vi gör......

Snart julafton, ska bli mysigt.... Vi ska spendera den här hemma med alla i vår stora familj=) Ebbas första oxå, blir många klappar till henne=) Granen ska huggas till helgen, blir nog på lördag för jag ska jobba på fredag kväll. Jobbar så myscket jag kan nu i december så lönen i januari inte blir helt upp åt väggarna=)

Idag ska vi nog promenra!
Vad ska ni göra????

bullbak

Idag har i baka massor. Sanna tilda och min syster har arit här hos oss och bakat idag=) Mysigt, jul musik har i oxå lyssnat på. Ble lussebullar, sockerbullar, dumlekakor, chokladtryffel, snickers. Och oj så trött jag är nu. Slapp iaf laga mat idag, din gjorde jag redan igår. Jag är en sån mamma som man kallar bullmamma=) 

I morgon har vi inget planerat, blir lång promenad med sanna. Bjerret rundan kallar i den. Diskussionerna har varit många om hur lång rundan är. Sanna ska köra den en dag=) Ska fråga pappa sen när han kommer hur lång den är.

det här med ett annat boende. isst det hade varti bra med ett billigare boende men vi trivs som vi har det nu! 

jobbiga tider=(

Det är väldigt påfrestande för familjen just nu! Pengarna räcker inte till hur vi än gör=(
Bilen ska tankas, så micke kan ta sig till jobb. Mat måste vi ha. Jag får helt enkelt bjuda hit mina vänner om dagarna, eller ordna med en barnvakt till ebba så kan jag jobba extra........Vet fan inte varken ut eller in snart.
Måste vi flytta till mindre? Eller till lagenhet igen? Jag vill inte bo i en lägenhet på andra våningen utan trädgård. Jag vill ha min trädgård.



Har jobbat denna helgen. Lördag söndag. Började tolv i lördags och slutade 4 i söndags morse. Sen upp igen fyra timmar senare för att jobba igen.-......SÅ nu börjar jag känna av 24 timmars arbete, nästen på raken. 5 timmars paus fick jag!!!

Idag, ja som sagt vi får väl bli hemma.!!!!!=(

vaccinerad bebis!

vaccination stod på schemat idag!Va lite nervös för det men det ska nog gå bra. Är nog nervös för biverkningarna!
Efter vaccinationen begav vi oss till mamma. Åt frukost med min syster sen tog vi vagnen och enzo och en långpromenad. Gick ner mot byn. In till nettan, åt lunch med henne, mysigt. Enzo va jätte duktig och ebba sov större delen av stunden. Pasta sallad från ICA.
Sen gick vi hemåt och nu är vi hemma igen efter två och en halv timme. Om en timme väntar BVC och 10 månaderskontroll, läkarbesök och dylikt.
I eftermiddag blir vi bjudna på middag hos anneli. Micke har varit på kurs hela dagen. Vi håller tummarna för honom att han får sitt C1 truckkort. Sen ska han jobba till elva ikväll. Likaså i morgon.

Änsålänge har snuttan bara varit väldigt trött men hon är liten och får vara trött.



RSS 2.0